Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W ostatnim czasie jak zrobilo sie cieplo zauwazylem uciazliwe odglosy skrzypiacych plastikow w bagazniku :( czy ktos z Was mial juz taki problem ??

Problem szczegolnie narasta na nierownej nawierzchni.

Odkrecilem plastiki klapy, ktora opada w dol bo myslalem, ze to tam. Podlozylem troche filcu, ale w niczym to nie pomoglo.

Nie chce rozkrecac polowy tylu. Dlatego pytam moze ktos z uzytkownikow mial cos podobnego.

PS. Wybaczcie, ze pisze bez polskich znakow, ale pisze z norweskiej klawiatury.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja tak mam - próbowali mi to ogarnąć w ASO ale z mizernym skutkiem

Im cieplnej i większe dziury tym bardziej trzeszczy.

Z tego co udało mi się namierzyć u mnie chodzi o fragment na wysokości tylna szyba/ lewe światło - te okolice

Opublikowano
To prawda, ale dziś naprawdę trudno znaleźć dobre materiały w aucie (księgowi rządzą). :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie, tylna szyba i lewa strona przy tylnym słupku z tym, ze ostatnio pozwoliłem się przewieźć po dziurach siedząc w bagażniku. No i co się okazało ?! Ze to wszystko piszczy i trzeszczy :? Ze względu na to, iż posiadam tylko dwie dłonie nie byłem w stanie dociskać wszystkich tych plastików, ale zalałem wszędzie gdzie szło silikon w sprayu :lol: Coś pomogło (chyba, ze to efekt placebo :shock: ), ale i tak jestem mocno tym zniesmaczony tym bardziej, ze ASO tez nie jest w stanie pomoc ...

Jest jeszcze jedna opcja :roll: Pianka poliuretanowa :8) :duh: :8) i zrobić wszystko na sztywno :mad2:

Opublikowano

To ja się włączę, bo temat już 2 razy ogarniałem - w sensie wymieniałem. A wcześniej wszystkie możliwe opcje i podklejenia próbowałem - bez skutku.

Bo okazuje się, że to nie plastiki :-)

Jak podniesiecie klapę to po obu stronach jest taki dynks - w klapie bodaj metal, który "wchodzi" w taki element plastikowy - przy zamykaniu i otwieraniu. I to po pewnym czasie to sie lekko wyciera - i stuka. Zwłaszcza na nierównościach.

Ile się naszukałem co stuka to moje. Ale trafiłem raz na osobę, która wiedziała co nieco więcej (więcej niż standardowo w ASO :-). To był strzał w 10! I już 2 razy w ramach gwarancji kazałem to wymienić i wymienione zostało i cisza. Cisza - z mojej praktyki zapewniona za każdym razem na jakieś 40 - 50 kkm.

Nie mam teraz jak zrobić zdjęcia, ale jak otworzycie klapę to od razu do zobaczycie.

T_P

Opublikowano
Ja podobnie co jakiś czas muszę uciszyć klapę a dodatkowao przy zamkniętej rolecie od szyberdachu w ciepłe dni włącza się jakiś irytujący świerszcz. Jak przyłożę rękę i lekko trzymam roletę jest ok, puszczam i znowu. Póki co, nie wiem za bardzo,jak się za to zabrać. Może miał któś podobny problem w tym miejscu??