Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Czy ktoś z was próbował dołożyć do swojej 5-er mechanizm dociagania drzwi ? I czy jest to w ogóle możliwe . Nie zawsze uda się zamknąć drzwi za pierwszym razem nie trzaskajac nimi więc taki dodatek był by dość fajny

Opublikowano
Ojoj ciekawy temat zapodałeś. Swoją drogą, ciekawy bardzo jestem tematem ale z drugiej strony myślę, że z technicznego punktu widzenia zbyt skomplikowane ale będę śledził temat.
Opublikowano

Mechanizm z E38 pasuje plug and play. Tylko taki znaleźć trudno, a w normalnych pieniądzach jeszcze trudniej...

W miarę rozsądnie można kupić mechanizm z E65, ale trzeba rzeźbić. Też o tym trochę myślałem, ale na razie odpuściłem temat.

Opublikowano
naszukałem się trochę ale znaleźć cokolwiek na ten temat jest trudno :D poczekamy może wypowie się ktoś kto miał z tym do czynienia bo nie ukrywam że opcja jest ciekawa i wiele osób by takie rozwiązanie w e39 zaskoczyło
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam diciąganie klapy bagażnika, na nikim jakiegoś wrażenia tym nie zrobiłem :mrgreen: a z drzwiami jakoś mi się nie zdarzyło, żeby się nie domknłęy za pierwszym razem.

Takie dociąganie to moim zdaniem przerost formy nad treścią, tak jak z czujnikami ciśnienia w kołach. No chyba, że wozisz jakieś figury, którym nie wypada powiedzieć, żeby drzwi domknęli jeśli im się zdarzy nie zamknąć, albo złotówą jeździsz i wysiadający siły nie mają. ;)

Opublikowano

Ja chciałbym zobaczyć ten dociąg drzwi z E38. Bo wg mojej wiedzy ten bajer wszedł dopiero od E65.

Dlatego spore jest moje zdziwienie odkąd przeczytałem powyżej post "od E38 pasuje p&p".

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano

W E38 było - kiedy trafiłem na jakimś niemieckim forum na przeróbkę E39 właśnie na zamkach E38. Ale problem jest taki, że nawet do E38 mało kto zamawiał tę opcję, więc jest to raczej dziś opcja-widmo. Trochę jak z fotelami wentylowanymi w E39 - widział ktoś przynajmniej zdjęcia? Pewnie nie, a opcja jest dostępna nawet dziś jako retrofit.

Natomiast stosunkowo łatwo i tanio można znaleźć zamki z E65 z dociągiem (soft-close), tyle że trzeba już nieźle rzeźbić i to nie same zamki, ale jakieś jeszcze moduły. Ale dla chcącego...

Ja z kolei chętnie bym zamontował wspomaganie otwierania i zamykania drzwi (nie tylko dociąganie), takie jak jest w Rollsach ;) , bo mi żona marudzi, że drzwi są ciężkie.