Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam taki problem rok temu wymieniałem uszczelki pod deklami zaworów posmarowałem je gumą VICTOR RENZ.kilka miesięcy był spokój nagle znowu się delikatnie sączy olej.mam pytanie do was czy jest jakis sposób na to albo istnieje jakiś bardziej mocniejszy sylikon jeśli tak to proszę o podpowiedz :)

\

Opublikowano
Ja też z tym walczyłem.Nowe uszczelki i po czasie leciały.Wszystko proste i wypucowane i po czasie znowu.W końcu dałem znowu nowe i z obu stron posmarowałem DIRKO taką uszczelką w tubce.Stosuje się ją w audi do misy olejowej,bo tam nie ma normalnej uszczelki.Od ok.dwóch lat spokój.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
No teraz nie pamiętam dokładnie.Różnią się kolorami.O ile pamiętam,to był siwy,bo są jeszcze takie kremowe
Opublikowano
No inaczej tubka wyglądała tzn.inny kolor.Chyba jakaś niebieskawa i na niej jest taki pasek,który odpowiada kolorowi masy.Może zmienili opakowania,ale te co pokazujesz,też mają pasek ale koloru takiego kremowego.Ja miałem siwy,Najlepiej udaj się do sklepu motoryzacyjnego.
Opublikowano
Zamów tą z pierwszego linku i będzie ok, przecież masz w opisie, że nadaje się do uszczelniania misek,pokryw itp. a Ty od dwóch dni marudzisz i prowadzisz śledztwo jakie kolega miał pudełko :duh:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
do kolegi bonzo nie pytałem się o twoją opinie.więc się nie wypowiadaj.a wracając do tematu to jakbyś już coś robił 2 razy i dalej ten sam problem się pojawiał to chyba też chciałbyś wiedzieć o który silikon dokładnie chodzi. :?:
Opublikowano
Powiem tak możesz dać na zwykły czerwony(wysoko temperaturowy) i wytrzyma 5 lat a możesz posmarować wynalazkami za 50 czy 100zł i po 3 miesiącach będzie powtórka z rozrywki, więc Się nie unoś odnośnie mojego wpisu. Nie było pisane to złośliwie, ja np. teraz u siebie przesmarowane mam masą właśnie Victora, jak długo będzie git to się okaże, ale 4 miechy już trzyma. Może sprawdź czy Twoja obudowa jest bez uszkodzeń i wszystko przylega jak należy
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Dzięki wielki dla pana perszing :hand:

A co do pana bonzo to już właśnie stosowałem Victora obecnie jeżdzę na nim koło roku i już jest wyciek w jednym miejscu,dlatego poszukuje coś mocniejszego :)