Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj odpowietrzałem hamulce (od najdalszego koła oczywiście) było to dość męczące bo wszystkie zaworki były zapchane ... po całej tej operacji mam duży luz na hamulcu, tak jak by przez parę centymetrów 0 oporu i nagle żyleta (wymieniałem klocki tył, przednie będę wymieniał na dniach bo delikatnie piskają) po zgaszeniu silnika jak chwilkę popompuje to na odcinku tego luzu lekko twardnieje. Z początku myślałem że to przez zużyte klocki ale luz jest dość spory ... :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz nieszczelność lub dalej zapowietrzony układ, płynu nie ubywa?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Proszę wybaczyć za nieobecność ale rzadko bywam w domu ... dziś odpowietrzyłem hamulce dwukrotnie od najdalszego koła ... ani bąbelka :x przelałem świeżutki płynik i dalej to samo ! a klocków nie zmieniłem bo jak się okazało są naprawdę grube O_o dodam jeszcze że hamuje tylko tył ... przód ledwo utrzyma auto na delikatnym wzniesieniu
Opublikowano
Może źle odpowietrzasz. Patrzyłeś na każdym zacisku i nie ma powietrza na żadnym kole?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Proszę wybaczyć za nieobecność, tak jak napisałem wyżej. A co do hamulców to zmieniłem w końcu te przeklęte klocki ... i faktycznie było źle odpowietrzone :D i to nie z mojej winy :P a mianowicie z winy osoby pompującej (pedał był wciskany ze zbyt niską siłą) teraz po tych dwóch zabiegach hamowanie to po prostu bajka, gorąco polecam klocki Textar :) I jeżeli zabieracie się za odpowietrzanie to nie powtarzajcie mojego błędu i dobierzcie sobie pomocnika z silną nogą ! :8)