Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko All :)

mam do was pytanie , czy zda egzamin ten bajer bo chciałbym to zakupic i u siebie to zamontować

https://pl.aliexpress.com/item/Car-Parking-Camera-For-BMW-X1-2012-2013-RCA-AUX-Wire-Or-Wireless-HD-CCD-Night/32784650318.html?spm=2114.56010408.3.46.WEXdWz

oczywiście chodzi tu o SET 3

czy to zadziała ? czy muszę mieć dodatkowy monitor ?

dziękuje ze jakakolwiek odpowiedz :D

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam u siebie CIC z wyświetlaczem jak na foto poniżej, w aucie mam PDC tył, co muszę kompleksowo kupić aby mieć kamerę cofania?

856388650_11_1080x720_naped-4-4-panorama-dvd-usb-mozliwa-zamiana-na-kombi-_rev024.jpg

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Dołączam do tematu. BMW X1 E84, 2010. CIC z dyskiem plus PDC przód i tył.

Chodzi mi po głowie kamera cofania. Macie doświadczenia z chińskim sprzętem? Czy taki wynalazek zadziała i będzie działał? I co z emulatorem, o którym była mowa wyżej?

Oryginalne rozwiązanie jest niewspółmiernie drogie do korzyści. Jakość obrazu też nie najlepsza.

Takie cudo na przykład:

Aliexpress Kamera

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam

Też szukam takiego rozwiązania ale nikt nic konkretnego nie pisze zastanawiam się po co jest to forum jak nikt nie może pomóc czy coś poradzić.

Chodzi też o kodowanie żeby ta kamera zadziałała musimy ncs expert coś zakodować, teraz jak to zrobić nikt nie napisze krok po kroku jak.

Mam program ale nie wiem jakie są procedury.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli masz cic pro to zamiast emulatora warto kupić android boxa.

Możesz do tego podłączyć nawet kamery 360' a przy okazji masz wszystkie funkcje carplay i android auto. Kamera załącza się automatycznie po przełączeniu na wsteczny a obok wyświetla się wizualizacja czujników pdc. Dodatkowo całość działa po CANie więc wyświetlają Ci się też dynamiczne linie.

Opublikowano

W okolicy 1000-1200zl jak poszukas na Ali. Wyświetlacz zostaje. Urządzenie wspinasz pomiędzy jednostkę CIC a wyświetlacz.

Jest dużo filmów jak to zrobić.

Możesz używać idrive albo przytrzymuje są przez 3s przycisk menu i przełączasz na boxa. Chociaż odkąd to mam to chyba raz nie korzystałem z systemu idrive. Masz mapy Googlq, Spotify, YouTubeusic, telefon, wiadomości etc.

Tutaj jest obszerny temat:

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1675929