Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podobno zaczyna u mnie szumieć łożysko w rolce przy alternatorze. Co ciekawe, podobno w oryginale ta część nie występuje, a przynajmniej nie ma takiej części na oficjalnych schematach. Co się robi w takiej sytuacji? Chyba nie trzeba wymieniać całego alternatora? Jak wyszukać ewentualny zamiennik?
Opublikowano

kilka dni temu (co prawda w innej marce samochodu) wymieniali mi łożysko w firmie, która specjalizuje się w naprawie i regeneracji alternatorów, rozruszników i sprężarek klimatyzacji. koszt to 250 zł i 4 godz. roboty.

poszukaj w necie takiej firmy w Twojej okolicy i zapytaj :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O, jest to jakiś pomysł. Dzięki, poszukam. Tylko kurde nie za bardzo lubię oddawać auto gdzieś poza swój serwis. Przy poprzedniej Beemce 2x tak zrobiłem i obie naprawy zostały spartolone :mad2:
Opublikowano

Tu masz temat przeze mnie opisany dla E90.

Zalozylem sprzegielko alternatora nowe - koszt. ok 100 zl. Tam akurat altek byl na wierzchu wiec zaplacilem az 10 zl za wymiane. Pasek wielorowkowy zdjalem przy nich a gosc tylko pneumatykiem odkrecil i dokrecil.

viewtopic.php?f=70&t=295407