Skocz do zawartości

BMW Road Map Europe PROFESSIONAL Problem z nagraniem HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zaczne od poczatku jestem uzytkownikiem bmw 535 z 2007r kupilem samochod z nawigacja ktora znajodwala sie w czytniku plyt dvd pod czytnikiem cd w ktorej byla umieszcona dokladnie oryginalna plyta BMW Road Map Europe PROFESSIONAL 2015 wiec postanowilem ja uaktualnic, nie znalzlem wersji 2017 wiec porbralem wersje 2016 ktora instaluje juz chyba ze 3 raz na kolejne plyty DVD+R i nici nie odczytuje ? czy moglby ktos wytlumaczyc krok po kroku jak taka nawigacje nagrac ? jakim programem ? i czy przy zmianie nawigacji trzeba cos aktualizowac czy po prostu wkladac plyte i jechac? gdyz gdyies czytalem ze mozna zaktualizowac soft jesli tak to jak to zrobic ? z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jesli sie pomylilem z nowym tematem badz nie znalatlem podobnego
Opublikowano
odnosnie mojego problemu nic nie znalazlem za duzo tego nie wiem o ktorych autach ludzie pisza a nie chce babola strzelic :) nawet nie wiem co to mk3 i mk4 wiem ze fordowkie modele tak sie nazwya ale bmw ? w takim badz razie bmw 535 z 2007 (e61) to jakie mk?
Opublikowano
a moglbys mi powiedziec jeszcze dlaczego jak nagrywam ta nawigacje to mi nie dziala ? wogole jej nie czyta nawet skopiowalem swoja oryginalna i nagralem na najwolniejsyzm tempie na plycie dvd+r i tez nie dzaial :( do tego mam jeszcze jedno pytanie czy zmiana softu niesie za soba jakies ryzyko? chcialbym miec polski jezyk :) i jaki soft jest najnowszy? da rade wgrac taki soft samemu przez usb czy lepiej udac sie do specjalisty i zaplacic te pare zlotych z gory dziekuje
Opublikowano
jesli znajduje sie tutaj taki soft na waszym forum ktory jest najnowszy i nie niesie za siba zadnych usterek moglbys zapodac dzial bylbym wdzieczny
Opublikowano
Jeżeli jesteś zielony w kodowaniu to zmianę jezyka a tym bardziej aktualizację softu sobie odpuść bo do tego trzeba mieć pewne umiejętności i odpowiednie programy. Oczywiście wszystko jest mozliwe ale to musisz kupić kabel na forum poczytać jak to sie robi, mieć dobre programy w najnowszej wersji. Ciężko to opisać w kilku zdaniach bo to rozległy temat jest. Trzeba kilka tematów na forum przeczytać które mają po kilkanaście stron. Tematy dość stare bo na forum zakładali je ludzie którzy się tym mocno interesowali a teraz prowadzą własne działalności i zajmują się tym profesjonalnie. Poczytasz tematy to będziesz wiedział jakie ryzyko niesie niepowodzenie aktualizacji. Soft zaleca się miec najnowsze tylko że to nie kosztuje parę groszy tylko troszkę więcej chociaż zależy ile dla kogo parę groszy. Takie firmy zrobią Ci też najnowsze mapy. Jak coś to są już mapy na 2017 rok. Na chomiku są do pobrania chyba bo widziałem u użytkownika tego forum speed1211. Aby pobrać dobre mapy musisz wiedzieć jaką masz wersję nawigacji bo inaczej nie będzie działać.
Opublikowano
problem w tym ze gdy kopiuje nawet swoja oryginala nawigacje z 2015 roku to nie dziala wiec problem tkwi albo w plytach bo nie sa to jakies firmowki ale watpie aby mialy znaczenie oczywiscie DVD+ albo w tym ze zle nagrywam bo nagrywam jakos zwykle dane czyli kopuje zawartosc bezposrednio na plyte. gdyby nawigacje kotre pobralem a pobralem tez od uzytkownika tego forum wlasnie z roku 2017 i nie dzaiala jak i skopiowalem moja wlasna oryginalna nawigacje na pulipt po czym przez ultra iso skopiwoalem zawartosc tej nawigacji na nowa plyte i wypalilem i takze mi nie czyta nawigacji wyswietla abym umiescil dysk z nawigacja
Opublikowano

Płyta jak najbardziej ma znaczenie. Polecam kupić Verbatim DVD+R lub Verbatim DVD-R. Nawigację z pliku ISO nagraj programem ImgBurn najmniejszą dostępną prędkością (np. x2) wybierając opcję "Write image file to disc/zapisz plik obrazu na płytę". Po nagraniu płytę wkładasz do napędu w samochodzie i po około minucie nawigacja powinna już działać (nic nie trzeba aktualizować).

Pamiętaj, że obraz nagrywanej nawigacji musi być w formacie ISO, nie w plikach.