Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

Padła u mnie gałka od głosu czyli potencjometr. Nigdzie nie mogę go dostać bo to niby jakiś inny, impulsowy. Czy może ma ktoś z Was jakieś wejście w blaupunkcie żeby takie coś zamówić nowe? Albo ma ktoś może z Was takie radio np z uszkodzonym cd albo wyświetlaczem? A może zna ktoś jeszcze inne rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Opublikowano
Witam,

Padła u mnie gałka od głosu czyli potencjometr. Nigdzie nie mogę go dostać bo to niby jakiś inny, impulsowy. Czy może ma ktoś z Was jakieś wejście w blaupunkcie żeby takie coś zamówić nowe? Albo ma ktoś może z Was takie radio np z uszkodzonym cd albo wyświetlaczem? A może zna ktoś jeszcze inne rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

moze spróbuj w serwisie Blaupunkta na ul.Obozowej? :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie serwis blaupunkta powiedział mi że to bmw odpowiada za takie radia a bmw powiedziało że to blaupunkt i się koło zamyka, tzn z blaupunkta powiedzieli że mogą wysłać radio do niemiec na naprawę ale przewyższy to koszta nowego...
Opublikowano

A może oddaj radio do jakieś sensownego elektronika i niech się przyglądnie temu potencjometrowi bo bardzo możliwe że da się go zregenerować bez większych problemów :wink:

A tak swoją drogą jeżeli radio jest produkcji Blaupunkt-a to jego serwis powinien się nim zająć..... o sprzedaży elementów zamiennych w serwisie raczej zapomnij, chyba że z doliczoną kwotą za usługę wymiany :wink: