Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pacjent e39 530d 2001r

Pod koniec zeszlego roku mialem problem z brakiem tempomatu, klaksonu, podswietleniem daszka po odkryciu lusterka (raz dzialalo a raz nie...) Wymienilem kostke stacyjki i pomogło. Kilka dni później przestal dzialac pilot i nie otwieral ani nie zamykal drzwi, pojechalem pewien gość przylutowal mi nowa baterie zaprogramowal i wszystko dzialalo. Alr przynajmniej raz na miesiac musze od nowa programowac kluczyk metoda (wsadzam przekrecam na 1 pozycje, odkrecam trzymam otwieranie i 3 razy zamykanie i dzialalo to az do wczoraj. Teraz nie moge wgl zaprogramowac klucza i co najlepsze, po chyba 10razie centralny zaskoczyl ale tylko drzwi zamknął ale nie otworzył. Dodatkowo gdy wyszedłem z samochodu z kluczami w rece patrze a swiatla drogowe swieca. Wsadzam do stacyjki i Swieca mijania i tak na zmiane raz to raz to a raz i to i to wyciagam klucze i powtorka z rozrywki a czasem nic nie swieci nawet ruszajac manetkami nie pomaga (czasem gdy dam manetkę żeby włączyć drogowe to one gasną.. a gdy wylacze to świecą. Czy to wszystko ma powiązanie? I czy mogla znowu nawalic kostka stacyjki? ( Dodam ze czasem uda sie otworzyć klape bagaznika i zamknąć centralny ale tylko czasem.. ) (daszek tempomat itp wszystko działa)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie plił na dotyk, wszystko działało, ale w pewnym momencie zaczął się kluczyk rozkodowywać, później jaja z centralnym - nie zamykały się przednie dzwi, a tydzień później aku padł całkowicie.

Po wymianie jak zakodowałem tak działa do dzisiaj i nie ma problemów z centralnym.

Zmierz sobie prąd ładowania i napięcie na postoju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.