Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie jakie łożysko z piasta polecacie na przod bo juz zacxyna chyba wyc, dzwonilem do sklepui za skfa powiedzial mi 370, za jakiegos optimala 240 i jeszcze jakies tansze gowno na 140 ale tego juz nie biore nawet pod uwage bo nie chce co tysiac km zmoeniac lozyska. Lepiej dolozyc i wxiac skfa czy mozecie polecic cos tanszego? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Opublikowano
nie kupuj łożyska w motoryzacyjnym tylko znajdz wymiary lub oznaczenie i kup w sklepie z łożyskami i uszczelnieniami. Wyjdzie lepiej cenowo. A tak samo kupisz FAG czy SKF. Tam nie są jakieś kosmiczne łożyska tylko normalne i dostępne.
szukam
Opublikowano

to nie japoniec żeby łożyska były z piastą :D albo jakiś inny francuz co potrafi mieć tylne tarcze z łożyskiem :D

normalnie same łożyska się wymienia.

szukam
Opublikowano
to nie japoniec żeby łożyska były z piastą :D albo jakiś inny francuz co potrafi mieć tylne tarcze z łożyskiem :D

normalnie same łożyska się wymienia.

Mydlisz oczy chłopakowi. W e46 z przodu jest z piastą, samego łożyska nie wymieni.

FAGa spokojnie kupi za 300zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zmieniłem z przodu 2,5 roku temu na coś co kosztowało 100-150zł i śmiga do tej pory. Będę w domu to sprawdzę firmę jak Cie to interesuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znalazłem fakturkę :cool2: : Łożysko Piasty BMW GSP 134,91 PLN. Zakładane 03.01.2015.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tam ogólnie nie jestem zwolennikiem zakładania najtańszych zamienników, a to łożysko się u mnie znalazło poniekąd bez mojej decyzji ale ostatecznie to jak mówi taki duży pan z telewizji: NIE MA LIPY :wink:
Opublikowano
Napisz ile na tym łożysku przejechałeś, bo to że masz 2.5 roku nic nie mówi o jakości.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz ile na tym łożysku przejechałeś, bo to że masz 2.5 roku nic nie mówi o jakości.

35tys. km

Opublikowano

To jeszcze nie jest duży przelot żeby ocenić ostatecznie.

Dla przykładu ja zakładałem w 2012 FAG i przejechałem od tamtej pory 145 tys. i nadal jest ok. Dałem za nie 300 zł wtedy.

Opublikowano
Tak wam powiem ze nie wiem do konca czy to przod mi wyje, bo podnosilem i sprawdzalem i kolo normalnie sie kreci bez zadnej dodatkowej sily, tak samo jak i po drugiej stronie, a jezdze i chwilami wydaje sie ze tyl, tylko ze z tylu zrobilem na lozysku z 10tys km bo wymianialem na faga a przeciez to nie takie gowno, olej w moscie mam bo sprawdzalem. Chyba pojezdze jeszcze troche i moze cos wyrazniej bedzie slychac. Chyba ze macie jakies sprawdzone metody zeby sprawdzic czy lozysko jest wywalone to piszcie :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak kręciłeś kołem to nie szumiało? Sprawdź jeszcze tył.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no właśnie nic, cichutko. kurde patrzylem i tyl ale troszke klocki mi trzymaja, aczkolwiek kolo stawia delikatny opor :O mozliwe zeby po 10 tys rozsypalo sie juz lozysko i to fag? :O albo trafilem na jakies wadliwe :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ręczny masz źle wyregulowany i szczęka blokuje trochę, robiłeś coś z tym?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie wydaje mi sie ze ręczny bo nie mam podkreconego tak ze super trzyma, pojezdze a w wolnej chcwili zobacze czy te szczeki jednak nie trzymaja i dam znac co to bylo najwyzej :D
Opublikowano
I z tymi szczekqmi to chyba nie mozliwe bo wyje tylko jqk ciezar auta przenosi sie na ta strone na zakretwch i to nie w kazdym zakrecie jak i rowniez nie z kazda predkoscia, miedzy 80-100 km/h slychac a tak to cisza :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak przy skręcie słychać to na pewno łożysko tylko musisz zlokalizować które.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL