Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBAWD71030P074670

Kod typu WD71

Typ 335D (EUR)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M57Y

Pojemność skokowa 3.00

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SPARKLING GRAPHITE METALLIC (A22)

Tapicerka LEDER DAKOTA/CREAMBEIGE (LCGE)

Data prod. 2007-11-27

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S225A SERIENFAHRWERK Podwozie seryjne

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Wheel bolt locks

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S4ACA EDELHOLZAUSF. PAPPEL MASER Wer. dr. szlach. topolowy rys. słojów

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Armrest front, retractable

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC), HINTEN Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2KEA LM RAEDER V-SPEICHE 188 MISCH. BMW light alloy wheel, V-spoke 188

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano
Deska zmieniona więc pewnie pościel była na wierzchu.
Opublikowano

A mógłbyś rozwinąć? To mój pierwszy ewentualny zakup BMW i jestem mocno zielony w tym temacie. W wyposażeniu jest coś czego nie ma na liście zdekodowanej przez kolegę?

Rozmawiałem ze sprzedającym i mówi, że tył był robiony przez poprzedniego właściwie, ale raczej niegroźnie, bo jego mechanicy mówią, że obecnie wszystko jest ok.

Opublikowano
Mam świadomość tego, że przebieg jest z kategorii nieprawdopodobnych, ale pomyślałem, że gdyby ktoś miał skręcać to raczej do jakiejś mniej podejrzanej wartości. Właściciel mówi że jak kupował 2(albo 3) lata temu, to auto miało 68 tys, a od tego czasu robił kilka rzeczy w ASO i można sprawdzić przebiegi. Jako alternatywę mam A5 3.0TDI z tego samego roku z przebiegiem 130tys i historia z polskiego salonu (jeden właściciel) więc teoretycznie taki przebieg na prawo zaistnieć w przyrodzie ;) Pytanie tylko jak się ta teoria ma do rzeczywistości.
Opublikowano
A mógłbyś rozwinąć? To mój pierwszy ewentualny zakup BMW i jestem mocno zielony w tym temacie. W wyposażeniu jest coś czego nie ma na liście zdekodowanej przez kolegę?

Rozmawiałem ze sprzedającym i mówi, że tył był robiony przez poprzedniego właściwie, ale raczej niegroźnie, bo jego mechanicy mówią, że obecnie wszystko jest ok.

Auto miało odpalone poduszki - przebieg oczywiscie możliwy, bo z pewnością trafiło do Polski uszkodozne.

Opublikowano
A po czym to można poznać? Mam na oku jest jedno E92 (póki co nie mam VIN-u , więc nie wrzucam) i nie wiem na co patrzeć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież z kilometra widać, że ten Francuz na oto_pl ma uchwyty kubków w desce rozdzielczej.

Wg VIn z fabryki ta coupe'ta wyjechało z deską bez uchwytów.

Także na 102% decha wymieniana...

Zresztą w PL od aut z tego rynku można się tego bardzo często spodziewać...

A i pasowanie poszczególnych elementów nadwozia nie uspakaja...

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Jest szansa żeby uszkodzenia tyłu, do których właściciel przyznał się od razu przez telefon, spowodowały odpalenie poduszek? Czy samochód musiał dostać jeszcze z innej strony?

Oficjalna wersja jest taka - samochód został sprowadzony (ze wspomnianym uszkodzonym tyłem) na własny użytek przez rodzinę zajmującą się handlem używanymi autami. Tył został zrobiony i auto przez następne 3 lata było w rodzinie. Następnie obecny właściciel, będący kumplem użytkownika tego auta, odkupił je od niego i jeździł kolejne 2 lata. Czyli wychodziłoby, że auto jest w Polsce przynajmniej 5 lat i od tego czasu miało jedną obcierkę, o której właściciel też informuje.

Uważacie, ze warto jechać? Kilka km jednak mam (Śląsk-Warszawa).

Opublikowano

A może ktoś chciał mieć uchwyt to deskę wymienil:)

Znając życie kolejny oszust no ale jak nie zobaczysz to się będziesz wiedział.

Ostatnio jeździłem 335d którą miała około 400 tyś.km przebiegu i jeździła jak nowka więc przebiegu nie masz się co bać.

Za tą kasę szukalbym bezwypadkowej fury ale każdy robi jak uważa...

Opublikowano
Boję się o tyle, że to nie czasy mercedesów beczek i samochody po prostu nie są projektowane na milion km przebiegu ;) Wiadomo, że wolałbym bezwypadkowy, ale problemem jest podaż 335d. Kilka ogłoszeń na cały kraj. Dla porównania A5 3.0TDI (moja alternatywa) są dziesiątki i bez większych problemów znalazłem taką z polskiego salonu z jednym właścicielem. Serce podpowiada mi BMW, ale jeżeli będę miał do wyboru ulepa albo pewne A5, to wezmę Audi.
Opublikowano
Boję się o tyle, że to nie czasy mercedesów beczek i samochody po prostu nie są projektowane na milion km przebiegu ;) Wiadomo, że wolałbym bezwypadkowy, ale problemem jest podaż 335d. Kilka ogłoszeń na cały kraj. Dla porównania A5 3.0TDI (moja alternatywa) są dziesiątki i bez większych problemów znalazłem taką z polskiego salonu z jednym właścicielem. Serce podpowiada mi BMW, ale jeżeli będę miał do wyboru ulepa albo pewne A5, to wezmę Audi.

Uważam, że te motory jeszcze są pancerne, szczególnie 3 litrowe diesle :) Kolega miał A7 z 11r, i 3 razy miał problem z łańcuszkiem :mad2: , a koszt wymiany jest nie mały. Myślę, że też zalezy kto na jaki egzemplarz trafi.. ja tez mam do sprzedania 335d, z przebiegiem 303+ i jak dla mnie 70 tys km temu jeździła tak samo jak teraz :) Przebieg to nie największa wada auta. :cool2:

Opublikowano

No tak, tylko pytanie czy za kolejne 70 dalej będzie ;) Obstawiam, że gdyby miał obecnie 150tys przebiegu, to nie byłby na sprzedaż ;)

No i samochód to jednak nie sam silnik. Poważnie uszkodzonego samochodu nie wezmę na bank, nawet gdyby miał 5 tys przebiegu i generalnie w ogóle nie chciałem takiego po przygodach Patrząc na listę ogłoszeń zastanawiam się tylko czy w Polsce taki znajdę. Dodatkowo z niższym przebiegiem. Tak jak pisałem, z Audi nie ma takiego problemu, bo wybiera się z 50, a nie 5 samochodów.

Opublikowano
No tak, tylko pytanie czy za kolejne 70 dalej będzie ;) Obstawiam, że gdyby miał obecnie 150tys przebiegu, to nie byłby na sprzedaż ;)

No i samochód to jednak nie sam silnik. Poważnie uszkodzonego samochodu nie wezmę na bank, nawet gdyby miał 5 tys przebiegu i generalnie w ogóle nie chciałem takiego po przygodach, ale patrząc na listę ogłoszeń zastanawiam się czy w Polsce taki znajdę. Dodatkowo z niższym przebiegiem. Tak jak pisałem, z Audi nie ma takiego problemu, bo wycięta się z 50, a nie 5 samochodów.

Gdyby miał 150 tys, to musiałbym miec go chyba od nowosci i jezdzic po przysłowiowe bułki do sklepu bądź do koscioła. Z reguły nikt nie kupuje mocnego diesla, żeby się kręcić po mieście, myślę, że Ciężko Ci będzie znaleźć auto z takim realny przebiegiem, chociaż wszystko jest możliwe ! A sprzedaje nie dlatego, że ma 300 tys przebiegu, tylko na tą chwile nie potrzebuje już diesla, nie muszę już robić trasy na koniec europy :) Szukam M3, wiec jezeli nie sprzedam do czerwca, oddaje ją w komis, i niedługo pojawi się lalka z oryginalnym przebiegiem 140 tys ! Powodzenia i Pozdrawiam ! :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

Dzięki :handshake:

Jest jeszcze ładnie wyglądające 330d, spełniające (teoretycznie) wymogi. Niestety od handlarza, więc poziom podejrzliwości mi rośnie. Nie chcę już o nie pytać w kolejnym, żeby nie zaspamować całego działu moimi znaleziskami z Allegro ;)

A5 znalazłem w opcji z jednym właścicielem (kupione w Polsce) i przebiegiem w okolicach 130 tys. Jesteśmy umówienie w ASO na potwierdzenie przebiegu, bezwypadkowości i przejście przeglądu przedzakupowego. Jeżeli do czasu tego spotkania nie znajdę dobrze rokującej beemki, a wersja właściciela się potwierdzi, to chyba faktycznie trzeba je będzie wziąć i nie spędzać miesięcy na przekopywaniu ogłoszeń.

Opublikowano
Nie myślałeś o tym, żeby zlecić poszukiwania auta, niekoniecznie w Polsce? Sa firmy jak bimmer-check_com, czyli kolega DRAY z forum, który pomaga znaleźć auta i pojedzie z Tobą na oględziny, sprawdzi itd? Chcesz wydać niemałą kasę na fajne, ale i rzadkie auto to warto dobrze poszukać, BMW E92 335d to jednak fajniejsza zabawka niż A5 :cool2:
Opublikowano
Myślałem, tylko jeżeli weźmiemy pod uwagę, że tańsze egzemplarze kosztują mniej więcej tyle samo co w polskich ogłoszeniach, a do tego dochodzi prawie 19% akcyzy + koszt takiego wyjazdu, to wymagana jest zmiana budżetu. A więcej niż te 55-60 wydawać już nie chcę, bo za chwilę dojdę do kwoty, za którą można kupić np. kilkuletnią F30 albo poliftowe A4 z fajnym silnikiem ;) Swoją drogą ciekawe, czy w Polsce tak mało sprzedało się E92 z silnikami R6? Większość ogłoszeń to 320-tki.
Opublikowano
Myślałem, tylko jeżeli weźmiemy pod uwagę, że tańsze egzemplarze kosztują mniej więcej tyle samo co w polskich ogłoszeniach, a do tego dochodzi prawie 19% akcyzy + koszt takiego wyjazdu, to wymagana jest zmiana budżetu. A więcej niż te 55-60 wydawać już nie chcę, bo za chwilę dojdę do kwoty, za którą można kupić np. kilkuletnią F30 albo poliftowe A4 z fajnym silnikiem ;) Swoją drogą ciekawe, czy w Polsce tak mało sprzedało się E92 z silnikami R6? Większość ogłoszeń to 320-tki.

Ja myślę, że tych samochodów jest sporo ale ludzie ich nie sprzedają bo są tak zaj****te, że nic innego lepszego już się nie kupi :norty: :norty: :D , poza tym zobacz jaka jest różnica w cenie między 320 a 330 czy 335, to też ma duży wpływ na ilość tych aut :wink:

Opublikowano
Też tak pomyślałem :P A co do silników, to w przypadku coupe spodziewałbym się większej ilości mocniejszych aut, bo jeżeli ktoś kupuje droższy i mniej praktyczny samochód, to jednak aż się narzuca żeby w zamian oczekiwał większego kopa ;) Wspominanych już kilkukrotnie, A5 z 3.0TDI jest mnóstwo. Fakt, że większość sprowadzona, ale w przypadku BMW nawet takich brakuje :P
Opublikowano
Też tak pomyślałem :P A co do silników, to w przypadku coupe spodziewałbym się większej ilości mocniejszych aut, bo jeżeli ktoś kupuje droższy i mniej praktyczny samochód, to jednak aż się narzuca żeby w zamian oczekiwał większego kopa ;) Wspominanych już kilkukrotnie, A5 z 3.0TDI jest mnóstwo. Fakt, że większość sprowadzona, ale w przypadku BMW nawet takich brakuje :P

Ja zacząłem szukać 335d pod koniec 2015 r. kupiłem w lutym 2016, wtedy w internetach były z 3-4 egzemplarze, a jak juz pojawiło się cos sensownego to zaraz szybko znikało, ale były tez takie które stały długi czas z kręconymi przebiegami lub po jakichś przygodach, albo były w biednym wyposażeniu. Teraz i tak już jest tych aut więcej, ale i z większym przebiegiem, a z podobna ceną jak w roku poprzednim, śmiało wystarczy 10 min, na przejrzenie wszystkich ofert 335d, :lol:

Jak wyposażenie ok, to przebieg duzy, jak przebieg mały to navi brakuje, i tak w koło. Jak chcesz to zrobie Ci mniejszy przebieg i bedziesz zadowolony :norty: :twisted2: :twisted2: :twisted2: :dance: