Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pewien problem. Dziś straszny upał u mnie, więc postanowiłem odpalić klimatyzację. Załączyłem śnieżynkę, dałem na auto i nic... z nawiewu leci gorące powietrze. Miałem uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej, który pokazywał -40 stopni celsjusza. Wyczytałem gdzieś, że przez to klima może się nie załączyć. Czujnik wymieniłem, temperaturę zewnętrzną pokazuje teraz prawidłową, a klima dalej nie chłodzi. Pojechałem do serwisu sprawdzić szczelność i nabić gaz i ten drugi środek. Klimatyzacja jest szczelna i nabita mimo to dalej nie chłodzi... Dodam, że sprężarka się załącza, obroty standardowo lekko unoszą się w górę, a z nawiewu dalej leci piekło...Brakło mi pomysłów, może Wy coś poradzicie? Proszę o pomoc...

Opublikowano
Wentylator chodzi, wszystko działa tylko nie chłodzi... A oddali w takim stanie bo byłem przekonany, że wystarczy ją nabić. Sprawdzili mi szczelność, potem nabili i tyle...Klima dalej nie działa...nie wiem co może być nie tak...
Opublikowano
Przy nabijaniu jest włączony silnik klima i termometr w nawiewach to nie rozumie jak mogli oddać tak auto na serwis klimy. Może oddaj na reklamację przecież to jest chore