Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

długo walczę z brakiem poziomowania w moim cudzie. Brak jest ruchu reflektorów(testu i w ogóle). Czujniki poziomowania w zawieszeniu działają (Inpa pokazuje na wykresie).

Jedyny błąd jaki cały czas się pokazuje mimo kasowania to: 9cb6 lwr- spulenabriss w module FRM 70. Reflektor lewy jest zwykły ksenon, prawy dynamic(poprzedni właściciel prawdopodobnie wymienił po przygodzie). Frm jest XE . Nie zależy mi na funkcji AHL.Wszystkie świałta działają poprawnie. Wdzięczny byłbym za podpowiedż.

Pozdrawiam

Edytowane przez Ketjow6
Opublikowano
Wymieniłem FRM na nowy FRM o takim samym numerze (XE 6135 9159808). Dalej jest ten błąd zwarcia cewki ale teraz nie działają szyby z poziomu panela kierowcy. Na starym panelu działały. W Inpie jest tylko błąd zwarcia co poprzednio. Nie palą się postojówki z przodu. Czy ten nowy moduł trzeba zaprogramować mimo tych samych numerów części?
Opublikowano

Zrób to do porządku jak fabryka nakazała ,wymień na dwa te same reflektory

wykasuj błędy i zakoduj wszystko od początku ,a nie rób takiego druciarstwa :duh:

Jak wszystko po kolei wyeliminujesz to rozwiązanie samo się na sunie a tak nie wiadomo co robi bałagan w twoim aucie.....

Opublikowano

Witam,

zakodowałem na nowo FRM i działa prawidłowo. Był zakodowany na e92 , stąd między innymi panel kierowcy nie działał. Dalej wyskakuje błąd 9cb6 , który blokuje te funkcję poziomowania. Lampy nie mają zwarcia, silniczki reflektorów OK, czujniki wysokości też. Ten błąd jest dalej mimo zmiany FRM.

pzdr