Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledze jestem posiadaczaem nowego bmw X3 z kwietnia 2017 r i w salonie namawiaja mnie na dokupienie pakietu repair - przedłuzonej gwarancji. Prosze o podpowiedź czy warto dokupywać pakiet repair - tj przedłuzona gwarancja na nastepne 3 lat ( jego koszt 5700 zl ) , czy nie jest to tylko naciaganie kupujacych w salonie na koszty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie ma zamiaru pozbywać się szybko auta, to inwestycja jest opłacalna... jakakolwiek naprawa (np. przekładnia, wtryski itp.) zwróci się z nawiązką.

Ja kupiłem pakiet ULTIMATE REPAIR 5 na lat, mimo iż kosztował wg mnie majątek, zwrócił się bardzo szybko... BWM będę długo pamiętał, ze względu na zawodność :duh:

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

Moim zdaniem warto , 1900/rok to jest pestka w przypadku potencjalnych awarii a z forum

wynika iż niestety X3 do bezawaryjnych nie należy.

Na ostatnim przeglądzie w ASO rozmawiałem z właścicielem 2 letniej X3 i lista napraw to ból głowy.

Jak bym miał tak z swoją F15 to byłoby moje pierwsze i ostatnie BMW.

Opublikowano
Koledze jestem posiadaczaem nowego bmw X3 z kwietnia 2017 r i w salonie namawiaja mnie na dokupienie pakietu repair - przedłuzonej gwarancji. Prosze o podpowiedź czy warto dokupywać pakiet repair - tj przedłuzona gwarancja na nastepne 3 lat ( jego koszt 5700 zl ) , czy nie jest to tylko naciaganie kupujacych w salonie na koszty.

Samochód odebrałem 29 listopada 2016 od początku miałem stuki w prawym zawieszeniu - teraz ustały.

Pojawiły się natomiast skrzypienia w prawych drzwiach jak by na uszczelkach trochę denerwuje.

2-3 tygodnie temu pojawiła się informacja napęd ogranicz prędkośc.

w tej chwili mam brak mocy żółtą kontrolkę silnika na zegarach i wyprzedzają mnie auta typu fiat punto z 1999 roku bo w serwisie ASO nie ma zaworu EGR na wymianę.

Zobaczymy czy dostanę samochód zastępczy na czas likwidacji usterki czy będę musiał 3-4 godziny siedzieć bezczynnie.

Wracając do meritum przedłużoną gwarancję dokupiłem na dodatkowe 3 lata w kwocie 1000 więcej niż Ty podajesz i dalej pragnę uczestniczyć w tej fascynującej przygodznie i radości z jazdy jaką oferuje marka.

Ale już 2 razy byłem w salonie z czterema kółkami i jak tak dalej będzie to robię cesję na grata i wracam do korzeni.

życzę bezproblemowej eksploatacji i mimo wszystko radości z jazdy. Pozdro.

Ps. radzę wykonać wymianę oleju po 5000 km pierwszą w ASO i odczytać błędy.

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

To na tyle problemów wszystko działa poprawnie.Przebieg 106 000 km.

Opublikowano

Chyba wszystko zależy od eksploatacji i planowego czasu użytkowania. Od 2012 miałem trzy nowe X3 i w sumie nie narzekałem (oczywiście poza wymiana jednego z aut na nowe po awarii). ;-)

Dziś nie ma już praktycznie solidnych aut, trudno żeby producentom zależało na długowiecznej jeździe tym samym samochodem...

Przy założeniu wymiany auta po kilku latach pakiet naprawczy jest najlepszym/najtańszym rozwiązaniem.

Niezależnie od marki, bo naprawdę BMW nie jest takie złe :-)

Opublikowano
dziekuje koledzy za szybkie podpowiedzi, poslucham was i dokupię pakier przedłuzonej gwarancji, ostatnoi duzo slychać o czestych awariach nowych samochdów, i niemam na myśli tylko BMW, a koszty naprawy naprawdę idą w tysiące . myślałem pojeździć tym modelem przez 5 lat i potem wymieniść na nowy lub inny to chyba pakiert repair na 3 lata ( w sumie 5 lat gwarancji ) bedzie się opłacał. pozdrawiam
Opublikowano

Niezależnie od marki, bo naprawdę BMW nie jest takie złe :-)

Ale Audi lepsze !!! tfu tfu tfu trwalsze chciałem napisać choć zobaczymy jak nowe Q5 będzie się spisywało , w końcu produkcja teraz jest w Meksyku.

Że zapytam z ciekawości zmieniasz samochody co rok ?

Oglądam czasami program Samochody Jaya Leno i jego niektóre auta faktycznie zyskują na wartości z wiekiem ale żeby X3 nieeee :) takiego u niego w garażu chyba nie ma.....

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

To na tyle problemów wszystko działa poprawnie.Przebieg 106 000 km.