Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich! Jako że jestem nowy na forum proszę o wyrozumiałość. Od 3tyg. Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW X3 e83 3.0d z 2006 r. Kilka dni po zakupie zwróciłem uwagę że nie działa mi spryskiwacz szyby tylnej, po znalezieniu papek zobaczylem ze jedna wtyczka jest wypieta po jej wpieciu caly czas pracuje nawet bez zaplonu, moje pytanie brzmi co może być tego przyczyna? Może jakiś przekaznik?
Opublikowano
Jeżeli tak jest to ktoś grzebał w kabelkach. Może cos zle połączył/zlutowal? Ja bym zaczął od bezpiecznika. Sprawdź czy jak wyjmiesz bezpiecznik od spryskiwaczy to przestanie pracować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

.... Mam opis ale w j.niemieckim

podaj to przetlumacze :D

- Scheibenwaschanlage ( spryskiwacze szyb , wycieraczki )

- Scheinwerferreinigung ( spryskiwacz - swiatła przednie )

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Bezpieczniki od spryskiwaczy to 49,51,52,59 niestety wyjmowalem kazdy po kolei i caly czas jest napiecie na kostce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

wyjmij bezpieczniki od pierwszego do ostatniego ..... i napisz na ktorym bezpieczniku brak jest napiecia na kostce . :(

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

tzn ze pompka nie jest podlaczona do zadnego ukladu - obwodu ! :duh:

..... prawdopodobnie ktos grzebal w kabelkach .....

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Niestety bede musiał sie udać do elektromechanika dam znac co bylo przyczyna wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam.
Opublikowano

Tak jak kolega Lustek napisał , szukaj przeróbki jakiegoś grzebania

sprawdź obydwie kostki od spryskiwaczy , zobacz czy nie są uszkodzone piny itp..

przepnij kostki na pompkach zobacz co będzie się działo

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8