Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

Mam pytanko wczoraj podczas naprawy samochodu podczas skrecania kol jak bylo podniesione auto usłyszałem dziwne bulgotanie dochodzace z maglownicy po kilku ruchach kołami od osłony drązka kierowniczego zaczoł cięknąc płyn nie caly czas tylko podczas ruszania czy to uszczelnienie w maglownicy do regneracji ??

Druga sprawa Czujnik temepratury zewnetrznej pisal ktoś ze jest w lewym nadkoly z porzodu od strony zdrzaka zdjolem oslone i go tam nie widze dziwne mam BMW e46 320d 1999 rok 2.0 diesel 136km

dordadzcie cos dziekuje

Opublikowano

nie w lewym nadkolu ale wsadź głowe pod zderzak z przodu przy lewym kole, jest tam taki plastikowy trójkat i w nim siedzi czujnik temperatury. Można od góry go spokojnie wyjąć też, wsadzasz ręke miedzy lewym kielichem (jak stoisz do silnika przodem to prawa strona) i wsadzasz tam ręke na sam dół

http://i229.photobucket.com/albums/ee281/megarath2000/BMW/tempsensor.jpg

tak to wygląda od spodu. Normalnie od góry go wyciągniesz, siedzi na wcisk.

szukam
Opublikowano
No nic to będe go szukał bo ległem pod autem a ja od dołu od strony zdrzaka nie mam osłony wiec nie wiem kable tam jakies dynadaja mam nadzieje ze nie od czujnika bo ja piepsze temperature p[okazuje mi - 40C
Opublikowano

masz urwany czujnik pewnie :D 2 cienkie kable, nie pamietam kolorów teraz. Wiązka jest przypieta spinką do kielicha i na dół leci taki cienki przewód w czarnej taśmie i są tam 2 kable cienkie dość, kup czujnik z wtyczką i kawałkiem kabla i dolutuj.

Sprawdz sobie kolory tych kabli jakie ci wiszą i zobacz na aukcjach na allegro czy olx gdzie jest fotka z kawałkiem przewodu i już bedziesz miał czy kolory ci pasują.

szukam
Opublikowano
mają czarny kolor i je juz dlugi czas dyndaja ale gdzie ja bym to urwał bo ja wgl całego dołu nie mam tej oslony co na zdjeciach sa np bo mialem rozbity zdrzak ale nawet nie z tej strony a termoetr nagle pokazal -40c sie zdziwiłem hehe . A co do maglownicy może ktoś poradzi ?:)
Opublikowano
Ale z tym czujnikiem to niezła jazda czeka mnie lutowanie ino który do którego te przewody jak oby dwa czarne
Opublikowano

Boge, Sachs widziałem już. Nie były od jednego tylko producenta.

nie są oba czarne, mają różne kolory. Może nie te kable znalazłeś.

poza tym zawijasz na barana bez lutowania i patrzysz czy pokazuje temp. od razu pokaże jesli poprawnie podpiete, jeśli nie to podpinasz odwrotnie i patrzysz czy teraz jest poprawnie, jak działa to lutujesz i tyle. Też miałem urwany czujnik i dokładałem :)

sobie popatrz na kable

https://allegro.pl/listing?string=czujnik%20temperatury%20e46&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-aut-1-2-0511

szukam
Opublikowano

a wiecie może ile biorą za taka regenracje ? bo na allegro widzialem 400 zł w serwisie w bielsku białej 430zł i nie wiem czy idzie taniej dostać?\

i ile tak biora za wymiane maglownicy ? trzeba potem zbieznosc ustawiac itd?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zbieżność trzeba zrobić a wymiana to 100-150,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Taniej? Porządna regeneracja kosztuje ok 1.5tys.

Dobra bez wymiany listwy ok 800-1000. Poniżej tej kwoty nie mam pojęcia gdzie i jak i na jakich częściach jest robiona