Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem jak w temacie.. Na rozgrzanym silniku puszcza niebieska chmurke przy ruszaniu. Spadku mocy nie stwierdzono, bledow nie wyswietla. Swiezo po wymianie odmy z przewodami. ( przed wymiana byl tez ten objaw, myslalem ze wina odmy). Przy zepsutej odmie oleju mi spil ok 2litrow przy ponad 1000km. Teraz po 100km narazie nie spadł. Czy to czas na uszczelniacze zaworów? Czy co innego?
Opublikowano
Sprawdź ciśnienie w tylnej prawej oponie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wybacz że pozwoliłem sobie ... ale pytasz o typową usterkę w tych silnikach i wielokrotnie opisane : uszczelniacze zaworów a do tego mogą dojść zapieczone pierścienie ale to osobna historia.

Ps. kiedyś pisałeś o skaczących obrotach i nie dokończyłeś wątku.

..........................................................................................

Opublikowano
Ok wybaczam trzeba cierpliwosci, szukalem zanim napislaem temat ale konkretow zadnych i dziekuje za konkretna odpowiedz! A co do obrotow, gdzies pisalem, ze same ustaly dlatego temat sie zakonczyl.. ;) Pozdrawiam
Opublikowano

Odnośnie uszczelniaczy to po prostu taka ich uroda i jak nigdy nie były wymienione to należy to zrobić.

Pisałeś że ostatnio wymieniłeś odmę

Swiezo po wymianie odmy z przewodami

Czy brałeś pod uwagę że to falowanie obrotów mogło mieć związek z lewym powietrzem z popękanych przewodów odmy ?

Tak pytam bo inni mogą mieć podobne przypadki.

Opublikowano
Tak mi sugerowano w temacie, ale obroty przestały falować jeszcze sporo przed wymianą, co nie oznacza oczywiście, że to mogło mieć coś wspólnego :)