Skocz do zawartości

Dobór do e46 - felgi, opony, dystanse, odsadzenie ET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jeszcze tak zapytam bo tu na tej na zdjeciu jest zalozony zawias a u mnie nie bedzie z zawieszeniem nic kombinowoane bo jednak na polskie drogi to jest nie praktyczne czy to cos zmienia?
  • Odpowiedzi 523
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ale to przy seryjnym zawiasie lepiej jak bede mial balon 215/45 zawsze bardziej to wypelni niz np. 215/35 a nie chce gleby bo to samochod do jazdy dziennej robiac okolo 2tys.km miesiecznie przy glebie wytluke caly samochod po warszawskich drogach
Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy wejdą felgi do e46 19 cali 8,5 j et35 przód a tył 19 9,5 j et32 samochód posiada gwint pisze bo nie wiem czy to na minus jest i jeszcze jakie opony do tego zestawiku.

Pozdrawiam

Opublikowano
Wejść to nie wejdzie słoń mrówce w d*pę :P tutaj masz na styk, naciągnij oponki 235/35 :wink: wrzuć zdjęcie jak założysz :)
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
no chlopaki udalo sie i felgi pasuja idealnie a wyglada to jeszcze lepiej jak by od tego samochodu byly tylko musze aby z tylem cos przykombinowac bo jak dobija trze opona o nadkole
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam dość szybkie pytanie czy konfiguracja na stylingach 44 8x17 przy rozmiarze opon Przód 225/45/17 i Tył 245/45/17 to dobra opcja czy nie? Chciałem coś szerokiego bo z tyłu w coupecie dość szeroko są te nadkola..dla przykładu zimówki stalowki 15nastki to w nich się wręcz topiły. Czy może tył zmienić na 235/45 lub 245/40?

Co do wyglądu 245/45 na tej feldze nie jest zle..takie miałem opony to zarzuciłem ale istnieje opcja by sie zamienić w ciągu kilku dni na inną konfigurację z tyłu więc jak myślcie zmieniać coś czy zostawiać?

Pytam ze względów wizualnych, jezdnych i osiągów.

ps wieczorem wrzuce fotki jak to wygląda

Opublikowano

Mam pytanie.

Posiadam bmw e46 i chce wrzucic felgi od e39

Teraz problem e46 ma srednice piasty 72.6 a e39 74.1

Gdzie dostac takie pierscienie centrujace z 72.6 na 74.1

Zeby obyc sie z przetaczaniem :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, znalazłem felgi do swojej 320d. Felgi to ALUTEC 8JX17H2 ET34 na których są oponki 215/50/17 i chciałbym się dowiedzieć czy to wejdzie do mojej e46 touring
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wejdzie, ale ten rozmiar nie jest przewidziany przez producenta, powinno być 225/45/17.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Mam pewne pytanie na które ciężko znaleźć mi prostą łopatologiczną odpowiedź

A mianowicie wsadziłem do E46 320i 99r. w sedanie opony 215/55 R16 93V i jeżeli samochód jest lekko załadowany około +60kg bez kierowcy to na niektórych dziurach (są to dziury typu "U" kiedy samochód wjeżdża w łagodny dół i się ugina zawieszenie) słychać jak opona ociera się o rant błotnika. Amortyzatory mam chyba standardowe.. nie wiem. Dodam że wcześniej miałem opony 205/55 R16 i tego problemu nie było.

Pytanie czy te opony są za wysokie ? A może amortyzator się wylał(?) i samochód siedzi przez to niżej ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie napisałeś jakie masz felgi. Jeżeli Et20 to będzie tarło.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.

Mam pewne pytanie na które ciężko znaleźć mi prostą łopatologiczną odpowiedź

A mianowicie wsadziłem do E46 320i 99r. w sedanie opony 215/55 R16 93V i jeżeli samochód jest lekko załadowany około +60kg bez kierowcy to na niektórych dziurach (są to dziury typu "U" kiedy samochód wjeżdża w łagodny dół i się ugina zawieszenie) słychać jak opona ociera się o rant błotnika. Amortyzatory mam chyba standardowe.. nie wiem. Dodam że wcześniej miałem opony 205/55 R16 i tego problemu nie było.

Pytanie czy te opony są za wysokie ? A może amortyzator się wylał(?) i samochód siedzi przez to niżej ?

A co ma amor do wysokości? Sprężyny masz popękane albo rozciapciane od starości.