Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

W mojej jedynce brakuje nieco mocy przy prędkościach autostradowych. Powyżej 120 km/h, nie nabiera tak ładnie prędkości jak bym tego oczekiwał. W związku z tym, chciałbym zdecydować się na bezpieczne podniesienie mocy, bez utraty gwarancji i zmniejszonej żywotności podzespołów silnika.

Biorąc pod uwagę, ze auto jest na gwarancji, nie chciałbym poddawać go klasycznemu chipowaniu, które wiąże sie z wierceniem/rozklejaniem sterownika. Na chwile obecna przychodzą mi dwa rozwiązania do głowy.

Pierwsze z nich to zewnętrzny wielokanałowy sterownik DPP performance od 44tuning lub performance pack od hp factory.

Co myślicie o tego typu rozwiązaniach? Mają sens?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

myśle o tym samym w swojej F20. M performance które kupisz w salonie to nic innego jak box plus większy intercooler (który prawdę mówiąc jest chyba tylko dla picu, że niby taka duża ingerencja) poza tym z tego co kojarze to w salonie mają te boxy tylko do 120d lub tylko dieseli (nie zagłębiałem się). Dlatego uważam, że jeśli już to zwykły DEDYKOWANY DO TWOJEGO MODELU box "firmy zewnętrznej" będzie lepszy :)