Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy przeszukałem forum i nie znalazłe

pytanie czy ktoś zna może kod lakieru zacisków performance grey

potrzebuję zaprawkę na poprawki u siebie ,może ktoś już malował.....???

http://image.eurotuner.com/f/25449628+w750+st0/eurp_0909_11+project_bmw_135i_coupe+bmw_brakes.jpg

Opublikowano
Będzie Ci ciężko znaleźć kolor idealny z kolorem zacisków Performance grey. Przerabiałem ten temat u siebie, z tym że ja miałem zaciski ze 135i ale LCI (jaśniejsza wersja). Przeszukałem wszystkie fora BMW jakie są i nic nie znalazłem. Na e90post bodajże użytkownicy pisali, że kolorem najbardziej zbliżonym do jaśniejszej wersji LCI jest Spacegrau, natomiast do wersji ciemniejszej (twojej) sparkling grapite. Udałem się mieszalni lakieru pewien, że zamówię spacegrau i będzie ok, niestety nic z tego. Przewertowałem na miejscu cały próbnik lakierów BMW i nie ma takiego odcienia, jedynie podobne, także trudny temat.
Opublikowano

Zależy jak duże poprawki chcesz u siebie zrobić, jak jakieś mniej rzucające się w oczy drobiazgi to lakier zbliżony kolorystycznie będzie ok :cool2:

Inna sprawa jak zależy Ci na malowaniu np całego czoła zacisku, to wtedy różnice kolorystyczne wiadomo będą zauważalne. Ja odpuściłem u siebie temat, no ale zaciski same w sobie nie były jakoś mega zniszczone.

Opublikowano

Zaciski są w bardzo dobrym stanie tylko lekkie poprawki tak że myślę jak będzie ciut inny odcień to będzie prawie nie widoczne tym bardziej że otarcia są raczej w głębi zacisku

Jak by miały całą powłokę zniszczoną to raczej poszły by lakierowania proszkowego w całości