Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakładam nowy temat bo na starym nikt już nie pisze ale mniejsza z tym, ostatnio uporalem się z dymieniem na wolnych w mojej e91, po miesiącu zaczęla znowu poddymiac na wolnych ale tylko na rozgrzanym silniku i czasem podczas odpalania, do tego doszło jakieś dziwne stukanie w okolicy pierwszego wtrysku chyba? Stuka raz nie stuka, tylko na wolnych obrotach w czasie jazdy nie nasilają się te stuki, a raczej ich brak.. Niżej dodam film abyście wyrazili swoje zdanie na ten temat :) z góry dziękuje

Opublikowano

Witam, kolego właśnie wczoraj wymieniłem bo mi się w niedziele rozsypało :)

Fakt faktem założyłem używkę :/ nie wyglądała zle... jutro zdejmę paski i zobaczę

Ps: znalazłem ten dźwięk bardzo podobny do mojego tylko mój trochę słabszy, czyżby to było koło od klimy?

Po robocie sprawdzę czy to koło od klimy

Sprawdziłem dzisiaj, to nie koło ani od klimy ani pasowe, obstawiałbym na wtrysk? Jak stuka to wtedy rzuca silnikiem delikatnie, korekta na pierwszym wtrysku wzrosła do 3,2!!! Reszta blisko 0

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, stukaniu była winna pompa vacum, przerywanie silnika zostało, ostatnio patrzyłem na te korekty i cały czas na pierwszym korekcja jest na Ok -1,5 pozostałe bliskie zera, zmieniałem wtrysk na tym pierwszym już kilku krotnie z jeżdżących takich samych silników ta korekta jest wciąż ta sama?! Chyba nie powinienem sugerować się zbytnio tymi korektami,Już mnie to powoli dołuje, dodam ze gdy silnik rozgrzany pracuje ciuchutko, a w trakcie przerywania nie ma żadnych stuków, mam nadzieje ze to nie będzie wypalony zawór w głowicy czy coś grubszego, jak rozgrzana to dymi na granatowo? Śmierdzi jakby nie przepalonym paliwem.. muszę zrobić test przelewowy chociaż mi się nie chce nawet patrzeć w stronę mojej bmw :p