Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mianowicie mój problem wygląda następująco że odkąd kupiłem compacta z automatyczną klimatyzacją która pracowała na falowanych obrotach tylko na niskim ustawieniu nawiewu a w maksymalnych ustawieniu działała bez szwanku.A przy wyłączeniu zapłonu było słychać cykanie cały czas ciche jak by się nie mogła wyłączyć całkiem. Ostatnio jak jeździłem to nagle zaczęła nagle sama z siebie głośno pracować i nie schodzi z obrotów na niskie przy próbie regulacji.

Próbowałem wyłączyć i włączyć kilka razy i nadal to samo się dzieje.A przy próbie włączenia słychać dziwny dźwięk zassania czy coś i zaczyna wylatywać cały czas zimne powietrze i na maksymalnych obrotach dmucha.

Jeżdżę teraz bez klimatyzacji bo ją wyłączyłem żeby się nic gorszego nie stało.

Mam kilka pytań mianowicie:

1. Dlaczego Klimatyzacja chodzi nie równo do pewnego punktu ustawienia nadmuchu?

2. Dlaczego nie mogę regulować nadmuchu klimatyzacji tylko jest na maksymalnych obrotach cały czas?

3. Dlaczego po wyłączeniu zapłonu słychać cykanie jak by pracowało coś w klimatyzacji jeszcze?

Czekam na Odpowiedzi co poradzicie na to i Pozdrawiam Forumowiczów Może wy coś pomożecie,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wymiany jeż - rezystor dmuchawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedz, najpewniej to walnęło, a powiedz mi czy jak mam walnięty rezystor to mogę uzupełnić nowym gazem klimatyzacji układ ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz, nie ma to związku ze sobą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki za Pomoc ;) a tak jeszcze zapytam bo przy próbie włączenia słychać dziwny dźwięk zassania czy coś i zaczyna wylatywać cały czas zimne powietrze i na maksymalnych obrotach dmucha, czy to jest spowodowane brakiem gazu klimatyzacji bo wcześniej takich objawów nie było tylko falowanie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piszesz o włączeniu klimatyzacji? Masz automatyczną?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Tak mam automatyczną, chodzi mi o to że teraz tak od niedawna jak próbuję włączyć klimatyzację to słychać taki Dźwięk jak by coś się zasysało i nagle zaczyna pracować na maksymalnych obrotach

a w ustawieniu jest min. jak widzę na ekraniku. Wcześniej tylko falowała a teraz cały czas mocny wiatr leci z wywietrzników jak się tylko włączy :( Może być brak czynnika gazu klimatyzacji? Wiem że na 100% już że mam uszkodzony rezystor dmuchawy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz włączoną opcję "auto"? Jak tak to jak masz ustawioną niską temperaturę to dąży to niej i dlatego siła nadmuchu jest na maxa. Jeżeli manualnie ustawisz siłę nadmuchu i rośnie to powodem jest jeż. Po uruchomieniu klimatyzacji słychać charakterystyczny dźwięk i jest to normalne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL