Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, wywalilo mi odpowietrznik przy zbiorniczku wyrównawczym i wylecialo dosc sporo plynu.

Spotkal sie ktos z takim problemem? Czy moze to byc kwestia korka od zbiorniczka chlodnicy?

Dodam ze na jesieni wymienialem pompe wody i caly plyn. Czasami robilem niewielkie dolewki plynu.

Bede wdzieczny za jakies wskazowki.

Opublikowano
Albo było mało płynu, zapowietrzyłeś i zrobiło się ciśnienie i akurat to był najsłabszy punkt, mogło ciśnienie zrobić się od nie sprawnego korka chłodnicy, może być przedmuch na glowicy albo po prostu byl uszkodzony plastik ze starości i poszło w powietrze
Opublikowano

Ja ostatnio przy wymianie termostatu i płynu ukręciłem ten korek odpowietrzający i też mi wywalało więc sprawdź gwint tego korka czy czasami nie jest za krótki. Po tym zabiegu zauważyłem też, że cieknie płyn tam gdzie jest króciec do wężyka powrotnego po prostu wypadał ze zbiorniczka - muszę wymienić cały zbiorniczek.

Jak mówisz, że wymieniałeś pompę to może jest jakaś nieszczelność i powietrze wpada do układu :O