Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Będę u siebie montował moduł mulf2 albo combox. Obecnie w aucie nie mam podobnego urządzenia. W związku z tym będę robił całą instalacje samodzielnie. Z tego wszystkiego wydaje mi się ze najtrudniej będzie znaleźć i dobrać odpowiedni światłowód. Szukałem ma necie i używek oem raczek noe ma. Pytanie do Was jaki światłowód należy kupić? Ile metrów ?

Dostępne są różne rodzaje : Patchcord FO SM 9/125 SC-SC APC simplex 5m, Patchcord FO MM LC-LC duplex 50/125 OM3 10m

Może lepiej oryginalny ale noe koniecznie z bmw ?

Ktoś z Was dokładał sobie mulfa albo comboxa i zna najlepsze rozwiązanie.

Dzięki za info :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaklądałeś na tylnym lewym nadkolu ?

Może masz tam pętle światłowodową ?

https://goo.gl/images/fa0g1D

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Tak. Sprawdzałem. Nie mam. Moje autko było golasem. Po VIN niby jest zmieniarka ale widocznie poprzedni właściciel zdemontowal. Pozostaje mi położyć nową instalacje.. Światłowody podlaczę pod CICa
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej masz moze jakis DIY do tego. Sam chcialbym tez doposazyc combox w e60 razem z cic. Teraz mam mulf2 high i mask2 business :oops:
Opublikowano

Cześć. Nie posiadam jakiego refrofitu czy czegoś podobnego.

Wszystko znajdziesz na WDS. Tam masz schemat podłączenia mulfa.

W przypadku gdy miałeś styczność z elektryka/elektronika to poradzisz sobie przy czytaniu schematów. W innym przypadku mie polecam bo możesz sobie bałaganu narobić.

Do tego po montażu potrzebujesz zakodować mulfa za pomocą icoma.

Poszukaj na forach gdzieś jest rozpiska podłączenia pinów.

Ja i siebie zrezygnowałem z dokładania mulfa ze względu na dość częsta awaryjność tych urządzeń.