Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e90 z 2007r. z dynamic xenon problem polega na tym iż poziomuje mi xenony jednocześnie ale jedna z druga lampą odzielelnie i przez to jeden swieci wyzej i jeden nizej. Wymienilem uszkodzone mocowanie czujnika i własnie po tym zaczał sie ten problem czy te czujniki się jakoś programuje czy poprostu jest cos uszkodzone albo macie jakiś sposob jak to zrobic.

Proszę o pomoc z góry dziękuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według mnie prawidłowe zachowanie jeśli prawa lampa świeci wyżej ,a lewa niżej .

Tak są światla są ustawiane przy ruchu prawostronnym , w Angli odwrotnie .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Może wytłumacze jeszcze raz. Zgadzam się z tym ze jedna świeci wyżej a druga niżej ale w momencie rozruchu lampy się poziomują oby dwie na raz a u mnie jedna mija sie z druga i nawet po ustawieniu poziomu na stacji diagnostyczej lewa lampa gubi ten poziom. Myślałem żeby moze odlaczyc ten czujnik podejchac na ustawienie reczne na stacje i ponownie go podlaczyc moze wtedy jakos sie zresetuje. Chyba ze macie inny pomysł bo sam juz nie wiem poprostu jadac trace swiatlo z jednej lampy bo swieci w ulice