Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zauważyłem że chyba szwankuje mi kostka stacyjki tzn. jak przekręcam kluczyk w pozycję drugą wszystko ok. a jak dalej żeby zapalić to cisza. Zdarzyło mi się to już kilka razy i przypuszczam że to jest to , mam więc pytanie czy wymiana jej będzie trudna czy w miarę i czy pasuje kostka od E46 z przed liftu? ... pozdro....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.. problem jeszcze nie rozwiązany a objawy się nasilają czyli auto odpala bez problemu ze 100 razy 101 raz nic ... czyli przekręcam kluczyk w pozycję dwa wszystko świeci w zegarach pompka podaje paliwo przekręcam na zapalanie i Cisza!!! zero reakcji... Domyślam się że rozrusznik jest dobry bo pracuje cicho i szybko kręci jak jest wszystko OK. Pytanie... czy to może być coś z IMO czy jednak kostka stacyjki???... Nie wiem co blokuje imo w E39 czy pompę paliwa czy może właśnie rozrusznik... Czy ktoś z Was wie co on blokuje?.. Nie mam możliwości podpięcia pod kompa (niestety)... więc co mi poradzicie ??? jak lub co mogę sprawdzić we własnym zakresie??? ... pozdro...
Opublikowano
Chłopie zaraz minie miesiąc jak napisałeś pierwszego posta o usterce i do tej pory nie zrobiłeś z tym kompletnie nic. Czy tak ciężko było rozkręcić obudowę kolumny kierowniczej, aby dostać Się do stacyjki i sprawdzić czy to wypalone styki :?: Bo najczęściej to jest przyczyną. Jeśli immo byś miał zablokowane, to rozrusznik kręci, ale brak iskry z kompa takie moje zdanie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Jeżeli coś by było z IMO to nawet rozrusznik nie kręci, po przekręceniu w pozycję zapłon panuje zupełna cisza :D przerabiałem temat więc info z pierwszej ręki. Sprawdź styki przy stacyjce tak jak Ci już podpowiadano przy okazji rzuć okiem na antenę od IMO może tam gdzieś coś się dzieje.
Opublikowano
Auto podłączone pod kompa (impa) i błąd IMO -WC-toleranz erhoeht bei schlussel nummer 0 ..... wie ktoś co to oznacza... pozdro..
Opublikowano
Auto podłączone pod kompa (impa) i błąd IMO -WC-toleranz erhoeht bei schlussel nummer 0 ..... wie ktoś co to oznacza... pozdro..

Jeden z kluczyków gubi połączenie z immo w aucie, też czasem miałem taki komunikat. Przyczyną może być dawno nie używany kluczyk(słaba bateria) lub powoli psująca Się elektronika w kluczyku z czasem pewnie samo wyjdzie. U mnie mija już dwa lata jak miałem taki komunikat i nadal 2 kluczyki śmigają bezproblemowo posiadam starą wersję kluczyka na zwykłą bateryjkę :mrgreen:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No właśnie tylko że mam jeden kluczyk i jak całkiem siądzie to będzie "kicha"... czy słaba bateria ma coś wspólnego z transponderem??? Może wyjściem będzie zamówienie nowego kluczyka w ASO ??? czy lepiej kupić nowy naciąć i dać zakodować??? pozdro...
Opublikowano
Tak słaba bateria też może powodować taki komunikat. Na alledrogo kupujesz nowy kluczyk(grot do wycięcia) oraz jakąś używkę, przekładasz elektronikę ze starego klucza do nowej obudowy i programujesz Sobie sam w aucie za pomocą stacyjki. Masz wtedy dodatkowy kluczyk oraz parę stówek w kieszeni
Opublikowano
No tak ze stacyjki zaprogramuję sobie centralny z kluczyka ale transponder będę musiał dać komuś zakodować co takie rzeczy robi .... tak to ma wyglądać rozumiem...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

PRzekłądasz bebechy, dorabiasz grot, wsiadasz do samochodu ze starym kluczykiem i nowym, najpierw programujesz stary później nowy. Chyba jakoś tak to idzie, szukaj:

viewtopic.php?f=72&t=201622