Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem szczęśliwym właścicielem BMW m3 e46 z 2005roku.

Samochód przez ostatni miesiąc stał.

Aktualnie przy próbie odpalenia samochód odpala lecz obroty strasznie falują po czym samochód po chwili samoczynnie gaśnie.

Po podpięciu komputera nie wyskakuje żaden błąd.

Dodatkowo jest problem z wjazdem na lawetę gdyż pojazd jest zbyt niski...

Jeżeli nie uda się uporać z problemem na miejscu to będę coś kombinował aczkolwiek mam nadzieje, ze problem moze okazać się błahy i wiedza jaka drzemie w tym forum pozwoli mi go rozwiązać..

Macie Panowie jakieś pomysły?

Opublikowano

Czym było diagnozowane?

Psikaj plakiem w dolot w kolektor i zobacz czy się poprawi. Będziesz wiedział czy coś z paliwem.

Zobacz świece cewki czy iskra wszędzie jest.

Albo coś z paliwem albo z prądem. Może silnik krokowy od wolnych obrotów, pomaganie gazem nic nie daje?

szukam
Opublikowano

no w ciągu kilku minut wiesz czy brakuje jej paliwa czy prądu :D faktycznie, metoda może nie jest wyszukana ale jest skuteczna i niegroźna dla silnika.

Ale rozumiem że ty się boisz to tego nie rób, setki mechaników i tysiące mechaników amatorów jednak to robią bo daje to najszybszą diagnozę w domowych warunkach czy auto nie dostaje paliwa :D

ba niejeden diesel dzieki plakowi albo lakierowi do włosów dojechał do mechanika czy np. wrócił z wyjazdu w ogóle.

niejedn się również dziwił jak mozna załozyć oponę na felgę przy pomocy plaka lub dezodorantu po czym zwracał honor :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Walenie plakiem w dolot to największa głupota jaką można zrobić :)

Dlaczego głupota?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Dlaczego? Zakładając że wszystko pójdzie z bani to odpalisz fure, ale co jeśli nie? Wystarczy że otworzysz przepustnice za mocno i masz pożar pod maską. Uwierz, małą samochodową gaśnicą nic nie zrobisz. Sam osobiście byłem świadkiem jak mechanior z młodym na praktykach odpalał samochód tylko troche nie wyszło mu nacelowanie na gardziel. Astrze się odbiło i były fajerwerki :)