Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.0d 163km

Czesc;) po wymianie filtra kabinowego i powietrza zauwazylem ze silnik nie rowno pracuje na wolnych obrotach , po kilku sekundach " przydlawi sie" i pracuje dalej i tak co jakis czas. Dodam ze jak sie juz przydlawi zaraz po tym pojawia sie bialy dymek ( mechanik stwierdzil ze jest zle zalozona turbina i spaliny ida w strone kierowcy) . Po przegonieniu silnik pracuje normalnie na wolnych ale przy ok. 1800 obr/ min szarpie znow co jakis czas . Powyzej jest ok poza mocnym przydlawieniu przy 3500 obr/ min. . Przy montazu filtra powietrza troszke pekla ta guma montazowa , czy to moze byc z tego? Od czego zaczac? Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ma do rzeczy turbina jak przed zmianą filtra było ok? Co masz na myśli przez "guma montażowa"? Jak masz nieszczelny dolot to trzeba to naprawić w pierwszej kolejności, jak to nie rozwiąże problemu to warto podpiąć pod komputer.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przy ponad 2 tys obrotow turbina nie zalaczyla sie i auto zaczelo sie dlawic , wyskoczyl blad CC ID 31 . Czy to wina tego uszkodzonego filtra? Moze byc spowodowane tym " lewym" powietrzem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czym sprawdzane błędy? Nic mi to nie mówi. Może to być przyczyna, byłoby łatwiej sprecyzować po przejażdżce z komputerem i zrobieniu live data. Ale jak masz uszkodzony jakiś element układu dolotowego (dalej nie bardzo wiem o jakie uszkodzenie chodzi) to trzeba to najpierw zrobić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
filtr wymieniony , kontrolka zgasła , blad usuniety, ale... auto stracilo moc... turbine slychac ale brak mocy.Powyzej 3000 obrotow auto sie dusi nie umi wiecej... od czego zaczac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przydałyby się błędy z inpa, bo to co podałeś nic mi nie mówi. W ciemno to możesz sprawdzić wężyki podciśnienia (egr) czy są całe, nie sparciały i wyczyścić czujnik ciśnienia doładowania, tylko nie mechanicznie a zmywaczem w sprayu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Troche mnie tu nie bylo, powodem byl uszkodzony filtr powietrza i luzy na obudowie z filtra- zle przykrecony, co powodowalo ucieczke powietrza:)