Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie. Ostatnio sprzatalem samochod i z tylu za pasazerem dywanik welurowy byl caly nasiakniety woda, normalnie jqkby wezem spryskac. Dodam ze praktycznie codziennie padal deszcz, a obecnie nie mam msc w garazu i bunia stala na dworku, rzadko jezdzilen jak padalo wiecej stala. I pytanie czy leje sie to przez uszczelke czy to wygluszenie drzwi. Mam zamiar rozebbrac boczek i sprawdzic co tam i jak wszystko siedzi, ale licze na jakies podpowiedzi. Miql ktos podobnie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powie, powie, przyklej porządnie piankę po zdjęciu boczka i będzie sucho.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Rozebralem boczek i jak koledzy wyzej pisali, cala pianka byla i porwana i poodklejana, jakis poprzedni wlasciciel pewnie na szybko odrywal i porwal, narazie pokleilem i nie leci, a jak ojciec lal woda a ja siedzialem w srodku to lalo sie strumieniami xd
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też mam ten problem, wydawało mi się że to na łączeniu uszczelek podcieka. Ale przy najbliższej okazji zdejmuję boczek.

Rozebralem boczek i jak koledzy wyzej pisali, cala pianka byla i porwana i poodklejana, jakis poprzedni wlasciciel pewnie na szybko odrywal i porwal, narazie pokleilem i nie leci, a jak ojciec lal woda a ja siedzialem w srodku to lalo sie strumieniami xd

Robiłeś jakieś foto może ?

Opublikowano
Na YT masz filmiki jak rozebrać boczek itd. Też z tym walczyłem i z wyjęciem wykładziny :twisted: Zwróć uwagę na miejsca gdzie te białe zaczepy wchodzą w otwory w drzwiach powinny być tam takie coś ala uszczelki podobnie w miejscach wkręcenia śrub mocujących boczek bo mi poźniej w tych miejscach jeszcze podciekało to można dać dwustronna taśmę ale taką piankową, ja tym podkleiłem i jest ok. Przy okazji rozkręć wszystkie boczki i zobacz co sie dzieje.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyczyna może byc tez inna. U mnie lało sie przez komorę silnika. Dokładnie od strony pasażera pod maską w samym rogu gdzie jest takie małe kwadratowe "pomieszczenie" ze tak powiem. Woda z podszybia nie spływała mi do rynienki w błotniku a lała sie właśnie w tamto miejsce , przez co miałem całą prawą strone zalaną wodą

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii