Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio od 2,3dni zauwazylem ze samochod strasznie mi hamuje czy to na biegu jalowym czy tez jadac odczuwam duży opór a jak sie troche rozpedze do 80km/h wrzuce luz to auto prawie po chwili stoi w miejscu.dodam ze zapalila mi sie kontrolka trakcji i hamulca recznego na zółto.a i podwyzszylo sie spalanie do 11,6l wydaje mi sie troche duzo jak na ten silnik.po podlaczeniu kompa byl jeden blad 2781 camshaft sensor intlet lecz po wykasowaniu nie powraca.jakies pomysly co sprawdzic??pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po jeździe dotknij każda felgę i zobacz czy któraś nie grzeje się, bo prawdopodobnie zacisk/zaciski zapiekły się. Przy sprawdzaniu błędów wejdź w dsc/asc i wtedy dowiesz się jaka jest przyczyna kontrolek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ok postaram sie sprawdzic. tak mam DSC lecz przycisk nie dziala po wyswietleniu tych kontrolek.wiem ze jak sie wylaczy DSC to sa takie same kontrolki lecz to nie od tego one sie zapalily.pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj połączyć się przez dsc mk60.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
próbowałem połączyć się dsc mk60 i tez błąd jest.ale dzisiaj na zimnym aucie jechałem prosto praktycznie bez hamowania i po zatrzymaniu sie wszystkie tarcze były chłodne oprócz prawej przedniej której nie dało się dotknąć.wiec pewnie coś z tłoczkiem czy cos innego?? jakieś pomysły?z góry dziękuje wszystkim za każda najmniejsza pomoc:)
Opublikowano
Trzeba rozebrać i sprawdzić my nie wywróżymy. Może korozja zacisków uniemożliwia powrót klocków i zwykłe czyszczenie drucianką pomoże, lub tłoczek się zapiekł nie rozbierzesz to się nie dowiesz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup zestaw regeneracyjny zacisku przedniego razem z tłoczkiem i do dzieła.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
witam jutro bede mial zestaw regeneracyjny zacisków wiec pewnie jutro będę działać:) jak sprawdze dam znac co i jak.dziekuje bardzo i pozdrawiam.