Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie odgrzybiałeś przypadkiem klimatyzacji pianka w sparayu wtryskiwana do układu wężykiem.

Ja miałem taki nalot "kilka" aut temu jak chciałem zaoszczędzić i sam sobie klimatyzacje odgrzybić właśnie takim super cudem.

Opublikowano
dzięki za odpowiedź. Nie odgrzybialem klimatyzacji. Nabijaałem klimatyzację i odgrzybiałem w salonie, ale nalot pojawil sie przed tym. Ten nalot z czasem przestał sie pojawiać u Ciebie?
Opublikowano
Ten nalot z czasem przestał sie pojawiać u Ciebie?

Tak przestał, po mniej więcej miesiącu. codziennie musiałem co prawda szybę myć w tym miejscu bo nalot był tłusty.

Tyle, że to było w Grande Punto. No i nie wiadomo jaka jest przyczyna u Ciebie.

Opublikowano
Tłusty nalot może robić się od płynu chłodniczego, mam nadzieję, że u Ciebie wyciek z nagrzewnicy nie jest przyczyną nalotu.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Czy wyciek z nagrzewnicy płynu chłodniczego oprócz nalotu na szybie objawia się czymś jeszcze? Można zdiagnozować go nie rozbierając uprzednio połowy auta? Klimatyzacja i ogrzewanie działają bez zarzutu.
Opublikowano
Panowie zapach miałem, charakterystyczny cos jakby gazem propan butan momentami było czuć, a auta zagazowanego nie mam, teraz pojawiły się te plamy. Jak wygląda wymiana? Czy można naprawić stara nagrzewnice tylko? Dzieki
Opublikowano
Daruj siebie starą nagrzewnice :duh: :duh: ,sorry ale nie stać Cię na nową nie rób wiochy nie kosztuje miliony :nienie: , chyba że chcesz dwa razy wyciągać deskę ,poza tym jak chcesz naprawiać starą, przecież to istne druciaratwo, jak będziesz miał sciagnieta deskę rozdzielczą to sprawdź od razu parownik bo on też ma tendencję do utleniania się aluminium i wtedy sypie białym proszkiem ,jak będzie nalot na obudowie to go też wymień
Opublikowano
dzięki za odpowiedz. Nawet nie sprawdzałem ceny, stąd mój pomysł na naprawę. Czasami jest tak że wystarczy jakis oring tylko wymienić, jednak nie w tym przypadku ;)
Opublikowano
dzięki za odpowiedz. Nawet nie sprawdzałem ceny, stąd mój pomysł na naprawę. Czasami jest tak że wystarczy jakis oring tylko wymienić, jednak nie w tym przypadku ;)