Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak mogę skasować inspekcję w e36 320 zbieram piny ale to nic nie daje może ktoś ma inne pomysły dzięki za odpowiedz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ech ,szukać się nie chce.

-przekręcasz kluczyk w pozycję 2

-drzwi auta mają być zamknięte

-w gnieździe diagnostycznym zwierasz pin 7 z 19 albo 7 z masą auta i liczysz do dziesięciu. Skasowane.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Pisałem że te piny 7 I 19 polanczalem oraz 7 z masą auta też brałem i nic to nie daje stacyjke przekreśla na 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Akurat nie pisałeś które piny łączysz,bo bym nie pisał.

Kasujesz to przy pozamykanych drzwiach? Nie bardzo wiem co to ma wspólnego z kasowaniem inspekcji ale u brachola w e36 też nie mogliśmy skasować i znalazłem temat gdzie chłopaszek opisywał żeby zamknąć drzwi. Pomogło. pamiętam jak facet pierwszy raz po zakupie kasował inspekcję w mojej e34,też kazał zamknąć drzwi.

Opublikowano
Tak jak pisze piotr ale odliczaj do więcej niż 10 na wszelki wypadek(ja liczę do 15 :)), potem rozłącz piny i powtórz operacje. Skasuje się inspekcja i przywrócą się zielone kwadraciki.
Opublikowano
Już próbowałem z zamkniętymi drzwiami liczyłem nawet do 30 z obpalonym silnikiem i z kluczykiem na 2 pozycji już nie wiem co mam zrobić
Opublikowano
Auto com polanczalem to się polonczyl i tam też brałem kasowanie niby się wszystko udaje ale w aucie się nic nie zmienia na diodach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co kasujesz, napis inspekcja czy te cegiełki czyli zużycie oleju. Bo może diody niesprawne i nie chcą się podświetlić.