Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Planuję obszyć tapicerkę w moim e46 porządną skórą. Jaki rodzaj skóry trafiał zwykle na pierwszy montaż? Czy możecie polecić jakieś trwałe rodzaje? Miał może ktoś doświadczenia z firmą Tapcar w Łodzi?
Opublikowano
Nie wiem czy jest sens inwestować w wymiane pokrycia ale jesli chcesz... Skóry były licowe czyli takie ściągniete ze zwierzaka i wyprawione, teraz mamy inne technologie i są to skóry mielone, najlepiej niech ci pokażą skórę tzn. ten kawał skóry z którego będą kroić. Można to wszystko ładnie zrobić nawet łącznie z boczkami, ale wartość profesjonalnej roboty zbliży sie pewnie do wartości twojego auta. Jestem związany z branża tapicerska ale nawet nie chciałbym tego robić, raczej poszukałbym dobrze zachowanej używki. Ciekaw jestem jakie maja ceny usług?
Opublikowano

znajomy obszywał e90 kiedyś, nie szył wszystkiego od nowa ale do ori skóry dodawał po szwach inne kolory z nowej skóry to fotele, boczki, kierownica, mieszki, tylna kanapa wiadomo wyszło ponad 3tys.

Zaznaczam że nie było to szyte od nowa wszystko tylko w miejsce odprutych kawałków zostały dołożone w innym kolorze wiec dla tapicera było łatwiej bo miał gotowe kawałki, wystarczyło to samo wykroic i wszyć.

ja również poleca używke w lepszym stanie, nawet jakieś indywidualne fotele warto poszukać, tam skóra była lepsza z tego co kojarze i czasem fajne kolory.

ja mam właśnie taką skóre 2 kolorowe szarości w aucie, nawet boczki, rączki, tyły foteli są obszyte skóra. I wygląda dość dobrze mimo wieku.

szukam
Opublikowano
Chciałem od początku kupić używane fotele w idealnym stanie, ale niestety znaleznienie takich sportsitze jest chyba niemożliwe. Szukałem czarnych skór, albo najlepiej czarnych półskór z szarym materiałem pośrodku (czyli takie jak mam do tej pory), ale nawet te najdroższe wyglądały na zużyte. Stąd pomysł, żeby obszyć porządnie całość. Mam nadzieję, że w kwocie do 4 tys uda mi się zmieścić, chociaż nie ukrywam, że ori fotele w idealnym stanie wziąłbym najchętniej, nawet gdyby miały kosztować sporo.
Opublikowano

ale nie lepiej wymienić same boczki fotela te najbardziej zużyte od wsiadania ? na siedzisku jeden boczek i na oparciu jeden. Wsadzisz 1/3 ceny auta w to szycie nowej skóry. Czy warto ?

wejdz na FB, tam masz grupe z czesciami do e46, sporo czesci sie sprzedaje od ręki bez pojawiania się na allegro czy olx.

Pełno anglików teraz przyjeżdza i lecą na czesci szybko. Może coś upolujesz w lepszym stanie.

Według mnie nie warto szyć całej skóry, ewentualnie zrobić same wstawki z nowej skóry w miejscach gdzie masz najbardziej zużyte.

Pokaż jeśli chcesz co Ci sie tam dzieje z tymi fotelami, może wystarczy oddać je specjaliście ? szpachle do skóry, malowanie skóry itp. Potrafią wiele zdziałać, a wydasz tysiaka na renowacje.

szukam