Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem jako krótki posiadasz bmw X5 2009r mam pytanie odnośnie lusterek zewnętrznych. Czy jeżeli nie są elektryczne to czy jest możliwość je złożyć manualnie ? Jeżeli tak to w jaki sposób aby nie uszkodzić itp Czy nie ma możliwości składania ? i czy w tej klasie samochodu była w ogóle opcja bez elektrycznie składanych lusterek? Mam bardzo wąski garaż i ciężko jest wjechać z rozłożonymi lusterkami dlatego chciałbym je złożyć w jakiś sposób oczywiście nie uszkadzając ich. Z góry dziękuje za pomoc jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. :)
Opublikowano
Możesz kolego złożyć bez obawy, że je złamiesz. Trzeba tylko użyć trochę więcej siły. A niestety występowały wersje bez opcji składanych lusterek.
Opublikowano
A wystarczy tylko pchać ? czy jakoś lekko unieść do góry ? Bardzo ciężko jest je właśnie ruszyć dlatego boje sie żeby cos nie strzeliło.
Opublikowano
Musisz mocniej przycisnąć. To tak jest aby podczas pędu wiatru ich nie składało, ale też jak o coś zahaczysz lusterkiem, poddało się do złożenia a nie pękło. Stań przed lusterkiem, połóż rękę na krawędzi obudowy i pchnij energicznie. Musi przeskoczyć zabezpieczenie i się złoży.
Opublikowano
Musisz mocniej przycisnąć. To tak jest aby podczas pędu wiatru ich nie składało, ale też jak o coś zahaczysz lusterkiem, poddało się do złożenia a nie pękło. Stań przed lusterkiem, połóż rękę na krawędzi obudowy i pchnij energicznie. Musi przeskoczyć zabezpieczenie i się złoży.

Potwierdzam, jest tak jak kolega mówi :) Trochę ciężej się składa niż te bez składania elektrycznego.