Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No niestety nie w moim przypadku tył mam zrobiony cztery tuleje belki wymienione pływające wymienione plus łączniki wahaczy z przodu również wahaczy nie wymieniłem bo sforznie są ok ale nowe tuleje gumowo metalowe na wahaczach nowe końcówki kierownicze nowe no i wszystkie amory nowe części do zawieszenia lemfordera amory Sachs czuć różnice auto jest sztywniejsze ale nie prowadzi się jak na początku o oponach nie będę pisał bo zmieniałem dwa razy i raz na podmiany na warsztacie zakładali.
Opublikowano

Oczywiście że może uciekać na prawo i lewo u mnie tak było

Jeśli nie podkrecałes jeszcze śruby w maglownicy do kasowania luzu to możesz jeszcze tego spróbować

Zobaczysz czy będzie poprawa

Opublikowano
Jak by ktoś potrzebował informacji

Jestem po wymianie maglownicy, stara już trzeszczała przy skręcie miała duży luz jazdy na wprost śruba do kasowania luzu była już wkręcona na maxa

Maglownicę wymieniłem na używaną okazała się być dobra teraz jedzie się jak po stole zero luzu

Do wymiany trzeba było opuszczać wózek-belke więc jest trochę roboty

Mechanik wziął 250zł za wymianę + olej

Ile placiles za używke? I gdzie kupowałes, jakaś firma czy prywatnie?

Opublikowano
Próbowałem podkręcić ale nie mogłem ruszyć z kanału może było by lepiej właśnie uświadamiam sobie ze trzeba było mi zacząć od magla a nie szukać i wymieniać tuleje.
Opublikowano
No tak masz rację tyle że wymieniłem części dobre na nowe że świadomością tego co robię a dobrze wiedziałem że jedynie maglownica ma luzu. Ale nie ma co żałować za robocizne nie płaciłem a poprawa jest auto sztywniejsze.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, ja też mam luz na maglownicy z AFS i to już drugi raz, 3 lata temu oddałem auto na regenerację magla luz na listwie poradzili sobie z tym ale spierniczyli czujnik kąta skrętu nie umieli tego naprawić założyli mi za darmo sprawną używkę, teraz mam podobnie puka mi podczas ruszania na wprost, tak samo jak ruszam energicznie kierownicą lewo-prawo słychać pukanie w maglu przy skręconych kołach pukania nie ma,

regenerował ktoś magiel w ap-auto oferuję się że niby sobie z tym radzą, myślałem że samemu wymienię na kanale ale chyba nie podołam jak trzeba opuszczać wózek, w maglu z AFS też jest ta śruba regulacyjna?