Skocz do zawartości

330i xDrive - obesrwacje po 5 tys. km

Gregonio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja odebrałem w marcu i na razie (8 tys.) nie mam problemów z trzaskami ani uszczelkami. Mam biały kolor. Może to ma znaczenie? ze dwa razy auto stało w pełnym słońcu kilka godzin w gorący dzień i nic nie słyszałem a jestem mega na to wyczulony.

Jak zaczną się trzaski i skrzypienie to sprzedam to auto i zapomnę o tej marce. To nie przystoi marce premium!

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Mam przejechane 30 tys. i problem skrzypienia pojawił się po 10 tys. Oddałem auto do serwisu i wymienili wszystkie uszczelki, był spokój przez jakieś 5 tys. kilometrów. Znowu oddałem auto do ASO, tym razem zastosowali taśmę teflonową i do dziś jest spokój. Trzaski po nagrzaniu u mnie nie występują.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17

Mam przejechane 30 tys. i problem skrzypienia pojawił się po 10 tys. Oddałem auto do serwisu i wymienili wszystkie uszczelki, był spokój przez jakieś 5 tys. kilometrów. Znowu oddałem auto do ASO, tym razem zastosowali taśmę teflonową i do dziś jest spokój. Trzaski po nagrzaniu u mnie nie występują.

No to mnie kolego pocieszyłeś.... a już miałem nadzieję, że mnie to nie dotknie....

• 2 tygodnie później...
Dziś pooglądałem na spokojnie te uszczelki i rozumiem, że skrzypienie powodowane jest przez zamszową część uszczelki? Ten zamsz jest u mnie tylko na samym brzegu uszczelki i styka się z aluminiową listwą przy dachu. Tak sobie pomyślałem, że być może to skrzypienie dotyczy czarnych błyszczących listw a u mnie są aluminiowe i dlatego jest cisza?