Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

UWAGA !!!!

Jeśli zamierzacie kupić e46 330ci czarna cabrio właśnie z tych zdjec to nie jedźcie do Radomia!

A właściwie auto znajduje sie na Jedlnia Letnisko na Słupickiej

Sprzedający jak w allegro oświadcza i przed samym wyjazdem oznajmił ze auto jest jak najbardziej sprawne technicznie i optycznie

Pytam się czy jeśli przyjadę to nie bede zawiedziony????

Sprzedawca nie miał zadnych wad do ukrycia a jednak!

Nr VIN WBABS510XOEW03827 !!!!!!!!!

Linki do zdjęć

https://ibb.co/dbUVGQ

https://ibb.co/fA2T35

https://ibb.co/jod1O5

https://ibb.co/g0CjbQ

https://ibb.co/nAoeAk

https://ibb.co/eiwcwQ

8 punktów

-porwany od wewnątrz dach miękki

-zmieniane boczne lampy tylne (srodkowe sa zmatowiale choc sprzedawca twierdzi ze sa oryginalne i ze tak ma byc. Dosc duza roznica)

- lewa poduszka silnika do wymiany poci sie

-przebieg krecony na bank ma na szafie okolo 194 000km w liczniku (kolega ktory ze mna byl znalazl kartki z ostatniej wymiany filtrów przebieg na ponad 340 000 km!!! I to grubo w 2014 roku !!!!)

-po odpaleniu obroty w granicach 550-600 obr na min przy max kreceniu kierownica obroty potrafily wachac sie w granicach niecalych 500 obr/min!!!

- co najciekawsze... przy lekkim bucie na 1/2/3 biegu sprzeglo sie slizga ze sie jechac nie da...

- po otwarciu maski wszystko wygladalo nowe pod korkiem oleju byl jakis syfiasty piasek.

- wybity numer VIN ktory jest na prawym kielichu przednim byl oklejony tasma bezbarwna, sprzedajacy mowil ze to podobno jest w oryginale i kazal tego nie zrywac

Rocznik ogolem twierdzi 2002 rok modelowy 2003 po sprawdzeniu w bazie okazalo sie ze jest z 2001 roku...

Albo kradziony albo skladany z trzech roznych aut...

Niewiem nie znam sie. Jak macie sie wybierac po te auto to nigdy nie do tego goscia ktory rzekomo chcial ja sprzedac za 25900 zl a chcial mi 1000 zl opuscic. Namawial mnie do zakupu to ja juz jemu podziekowalem. Zwykly oszust juz lepiej kupic od prywaciarza bo ten to zwykly handlarz !!!! Na podworku mial jeszcze jakies 2 srebrne kombi do sprzedania tej samej marki ale nie pamietam jakiej.

Takze uwazajcie na tego nie uczciwego handlarza mam nadzieje ze przy nastepnej probie oszustwa trafi na chłopaków którzy się na niego pofatygują. Pozdrawiam!!

Edytowane przez 1000Maestro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo kradziony albo skladany z trzech roznych aut...

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Skoro dla Ciebie bezbarwna folia na numerze VIN to coś dziwnego to ewidentnie nie masz zielonego pojęcia o BMW.

Numer podwozia WBABS510X0EW03827

Kod typu BS51

Typ 330CI (EUR)

Typoszereg E E46 ©

Seria 3

Rodzaj konstrukcji CABRIO

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER MOSAIK/WALK NAPPA/LIGHTGELB ( (Q9LT)

Data prod. 2001-08-01

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S387A WINDSCHUTZ Osłona przeciwwietrzna

S388A VERDECK SCHWARZ Dach składany czarny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S640A AUTOTELEFONVORBEREITUNG Instalacja pod montaż tel. uniwers.

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S945A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGK. Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S399A VERDECKBETAETIGUNG VOLLAUTOMATISCH Dach skł. el.-mech., całk. automatyczny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Z naklejka akurat moze nie jestem przekonany ale brak spasu zderzaka tylnego i przedniego zmienione przednie lampy mowia duzo samo za siebie. Tylnie boczne tez. Ogolnie silnik szrot nie polecam tam jechac szkoda nerwow
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogolnie silnik szrot nie polecam tam jechac szkoda nerwow

Rozumiem, że jesteś rozczarowany, bo uwierzyłeś handlarzowi, że auto jest idealne i niekręcone a niestety takich nie ma (na pewno nie w podobnej cenie), ale od razu, że silnik szrot? Bo sprzęgło wymaga wymiany, jest masło pod korkiem od zapewne krótkich dystansów i pewnie jest jakaś nieszczelność dolotu? Trochę przesada, chyba, że napiszesz coś konkretnego to rozumiem. Oczywiście nie bronie sprzedawcy, tylko przedstawiam rzeczywistość a Radom oczywiście zobowiązuje :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Akurat w e46 zdarzało się, ze z fabryki wyjeżdżały gorzej spasowane ;-) Zrobisz lekką stłuczkę parkingową i już Ci spasowanie może nie pasować. Po tym co napisałeś to jedynym poważnym zarzutem do zweryfikowania to kręcony przebieg.

Następnym razem polecam zabrać osobę, która zna się na BMW na sprawdzenie :cool2: np http://bimmer-check.com/ Będziesz pewny czy oglądasz minę czy nie.

• Moderatorzy
Opublikowano
Kręcony jest na 100% w ASO miał 259.925 km bardzo dawno temu.
Opublikowano
Po tym co napisałeś to jedynym poważnym zarzutem do zweryfikowania to kręcony przebieg.

No i rocznik. Bo albo gość nie wie co ma (to źle) albo kłamie (to jeszcze gorzej).

• Moderatorzy
Opublikowano
W e46 lampy tylne wewnętrzne matowieją a zewnętrzne nie, skoro tego nie wiesz to jeszcze dużo czytania forum przed tobą.
Opublikowano
UWAGA !!!!

- wybity numer VIN ktory jest na prawym kielichu przednim byl oklejony tasma bezbarwna, sprzedajacy mowil ze to podobno jest w oryginale i kazal tego nie zrywac

Pozdrawiam!!

To dobrze ci mówił.

Opublikowano
Nikt poważny nie szuka auta u handlarzy z Radomia.

oraz z Andrychowa, Białegostoku, Cieszyna, Deszczna, Elbląga, Gniezna, Lubina, Zgorzelca ... No i od rudych nie powinno się kupować, bo, jak wiadomo, rudzi są fałszywi.

Proponuję te stereotypy schować do kieszeni i rozmawiać o samochodach godnych polecenia (lub nie) oraz firmach godnych polecenia (lub nie).

P.S.

Nie wiem, dlaczego akurat handlarze z Radomia mieliby być gorsi od handlarzy z innych miast ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kręcony może i jest ale odnośnie lamp to piszesz głupoty bo jest to norma w każdej E46.

Nie wiem jak z nr VIN bo też fabrycznie jest pokryty bezbarwną folią a nie wiem co tam dokładnie zastałeś.

Zanim opiszesz wady pooglądaj inne e46 bo nie są to nowe samochody i wiele wad jest typowych dla tego modelu.

Opublikowano

oraz z Andrychowa, Białegostoku, Cieszyna, Deszczna, Elbląga, Gniezna, Lubina, Zgorzelca ... No i od rudych nie powinno się kupować, bo, jak wiadomo, rudzi są fałszywi.

Proponuję te stereotypy schować do kieszeni i rozmawiać o samochodach godnych polecenia (lub nie) oraz firmach godnych polecenia (lub nie).

P.S.

Nie wiem, dlaczego akurat handlarze z Radomia mieliby być gorsi od handlarzy z innych miast ?[/quo

jesli masz komis w Radomiu ..to rozumie twoje oburzenie :D

Opublikowano

P.S.

Nie wiem, dlaczego akurat handlarze z Radomia mieliby być gorsi od handlarzy z innych miast ?[/quo

jesli prowadzisz komis w Radomiu to rozumie twoje oburzenie :D nie denerwuj się kolego, nikt tu nikomu nie zarzuca ze ktos jest gorszy..ja tylko znam Radom, innch z twojej listy handlarzy nie znam.

Z kosmosu widać mur chinski i chandlarzy z Radomia. :D

Opublikowano
Komis w Radomiu ? Żartujesz? Całą moją radomską rodzinę obraziłeś, a wujek Stefan z Radomia nie wybacza. Nigdy. Miej się na baczności.
Opublikowano
Komis w Radomiu ? Żartujesz? Całą moją radomską rodzinę obraziłeś, a wujek Stefan z Radomia nie wybacza. Nigdy. Miej się na baczności.

Obraziłem rodzinke ? naprawde...o boże!!! to rozumie ze cala twoja rodzinka to hadlarze Radomscy! ale juz sie tak nie podniecaj bo sie sp...isz :D to nie forum o rodzinie i 500+ :D :D