Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi Ci o silnik krokowy ? Bo jezeli tak to on jest pod kolektorem dolotowym.. Generalnie duza gimnastyka zeby go wydostac/zamontowac bez sciagania kolektora. Na pewno bedziesz musial wymontowac puszke z filtrem powietrza, przeplywomierz i przepustnice...
Opublikowano
nie silniczek krokowy juz wyciągałem. ponoć przy przepustnicy jest wlaśnie jakiś zaworek
Opublikowano
ja nic nie słyszałem o takowym dodatkowym zaworku, tak właśnie się mówi na silnik krokowy, który występuje jak sie dowiedziałem z paru wersjach, czyli prawdziwy silnik krokowy i zwykły silniczek z ośką na sprężynce ktory w zależności do wypełnienia syngałem napięciowym otwiera sie barziej lub mniej. Tak czy siak nie ma zadnego innego zaworka który by jeszcze gdzies wpuszczał powietrze. Z reszta pojedź po przewodach powietrznych od przepływki, jakby był taki zawór to musiałby byc na tych przewodach - a nie ma go.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
bo mam tez równiez węża który idzie od dołu przepustnicy kończy sie koło filtra powietrza i zakończony jest takim przyciskiem kiedy go nacisne to słychać jak ucieka powietrze. własnie jak silnijk zacznie falowac i to jak nacisne ten oprzycisk to stabilizuje sie jak puszcze to znowu wariuje
Opublikowano
ano jest, powiedzcie mi tylko do czego jest ten zaworek (jakaś wentylacja, filtracja oparów paliwa??), jak wyłacze zapłon to on tak drży (cyka) przez chwile, i drugie pytanie czy ten filtr węglowy się wymienia??

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
przez ten filtr podawane do dolotu jest powietrze z jakimis oparami w celu poprawienia mieszkanki i optymalniejszego spalania.. ale nie jestem mastahem akurat w tej kwestii takze nie chcialbym wprowadzic w blad...