Skocz do zawartości

E60 Problem z alarmem, radiem, akumulatorem, bt, sos.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niestety nie odgrzebalem zadnego tematu z tymi samymi problemami co u mnie wiec zdecydowalem sie zalozyc nowy temat.

Posiadam BMW E60 2.0D, problemow jest kilka, wszystkie zwiazane z elektronika. Pierwsza rzecza jest alarm ktory po 0,5-1,5h po zakmnieciu samochodu samoczynnie sie uruchamia, nastepna rzecza jest bluetooth ktory dziala 15 sekund i nastepne 15 nie dziala i znow sie zalacza(naprawione), co jakis czas wyskakuje blad z przekreslona sluchawka S.O.S. Radio gubi fale, sprzezy, ale rowniez nie caly czas, raz dziala dobrze raz zle. Nastepna rzecza sa podgrzewane fotele, ta usterke zauwazylem przpadkiem, otoz po wlaczeniu podgrzewania po paru sekundach wylaczaja sie diodki i przestaje grzac samoistnie. i oczywiscie najwiekszy problem z akumulatorem ktory zostal wlasnie wymieniony na nowy i po 1 dniu uzywania dalej wyskakuje blad ze bateria w samochodzie jest rozladowana.

W moim miescie zaden elektronik nie chce sie podjac naprawy, bylem w serwisie, pierwsza rzecza ktora wymienili byla kaseta w drzwiach kierowcy, ustapil blad z bluetoothem. watpie ze to dzieki temu, mogli przy okazji wymienic tam jakis bezpiecznik. Wyjechalem z serwisu wszystko fajnie po pierwszym zapaleniu, przejechalem z 100-150 km, nastepne uruchumienie wyskoczyl znow komunikat o wysokim rozladowaniu. takze wrocilem na serwis, pod wieczor zadzownili ze problem lezy w radiu(koszt nowego bardzo wysoki, takze jestem na etapie szukania elektryka ktory naprawi radio), wypieli wtyczke i ustapil problem z alarmem, ale dalej na zegarach wyskkauje blad (samochod na podnosniku- taki sam ktory mowil o wysokim rozladowaniu) ale nie jestem pewny czy to ten sam blad poniewaz mam odlaczone radio i nie widzie, i rowniez wyskakuje blad z S.O.S. Rowniez mam informacje ze auto sie nie usypia, duzo spedzam czasu w aucie i nawet nie raz godzine po slychac ze cos sobie pracuje pod maska badz w radiu.

Dodam ze samochod ma zamontowana kase fiskalna, taksometr poprzez modul CAN.

Prosze o jakas pomoc badz sugestie.

Pozdrawiam Kuba

Opublikowano
Odepnij kabelek od klemy minusowej jeśli się poprawi znaczy że ibs walnięty zobacz czy nie masz wody koło akumulatora leje się przez odpowietrzenie wilgoć powoduje dziwne komunikaty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zarejestrowałeś nowy akumulator? To jest bardzo ważne, inaczej akumulator będzie ładować tylko do wartości starej baterii. Przed rejestracja nowego akumulatora musisz go koniecznie wcześniej naładować. Jeśli zmieniałeś pojemność musi być to również zaprogramowane.

Sprawdź po tym ładowanie w ukrytym menu.

Jeśli problem z bluetooth będzie się po tym dalej pojawiał odłącz moduł całkowicie, jest w bagażniku pod podłoga zaraz obok oparcia siedzeń. Możliwe że ma spiecie i wybudzania samochód a spadek napięcia powoduje włączenie alarmu.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!