Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zmieniał może ktoś z was pojedyńczą końcówkę tłumnika na dwururkę? Mam 320d.

Podchodzą do tego takie zestawy czy raczej lipnia to wygląda?:

http://allegro.pl/koncowki-okragle-2x80mm-bmw-m-line-ulter-sport-i6790539633.html

http://allegro.pl/sportowa-koncowka-tlumika-ulter-n2-101rs-2x-100mm-i6771068050.html

http://allegro.pl/koncowka-tlumika-podwojna-ulter-2x90mm-black-55mm-i6704970640.html

Opublikowano
Również mam 320d. Zakupiłem oryginalną końcówkę M-Performance w salonie. Mniej więcej rok temu kosztowała ok. 1000zł. Montaż za pomocą obejmy, zatem w serwisie to 10 minut roboty.
Opublikowano
Ja zmieniałem u siebie na ultera z drugiego linka, tez miałem 320d z jedną rurką którą trzeba było obciąć i wspawać nową dwururkę, jak dla mnie efekt spoko bezsensu płacić grube pieniądze za to bo w dieslu i tak nie uzyskasz dźwięku, chodzi tylko i wyłącznie o efekt wizualny :-)
Opublikowano
Ja zmieniałem u siebie na ultera z drugiego linka, tez miałem 320d z jedną rurką którą trzeba było obciąć i wspawać nową dwururkę, jak dla mnie efekt spoko bezsensu płacić grube pieniądze za to bo w dieslu i tak nie uzyskasz dźwięku, chodzi tylko i wyłącznie o efekt wizualny :-)

Poka foty :8)

Opublikowano
Również mam 320d. Zakupiłem oryginalną końcówkę M-Performance w salonie. Mniej więcej rok temu kosztowała ok. 1000zł. Montaż za pomocą obejmy, zatem w serwisie to 10 minut roboty.

No ale chyba musiałeś pruć zderzak? Bo taka końcówka pod oryginalny zderzak dla pojedynczego wydechu chyba nie wejdzie :? Zatem w 10 minut ci tego chyba nie zrobili?

Opublikowano
No ale chyba musiałeś pruć zderzak? Bo taka końcówka pod oryginalny zderzak dla pojedynczego wydechu chyba nie wejdzie :? Zatem w 10 minut ci tego chyba nie zrobili?

Mam M-Pakiet i wcześniej zmieniłem dyfuzor na M-Performance z otworem na dwururkę :)

Opublikowano
A gdzie zamawiał tego cat backa?

okazalo sie w weekend ze nawet dwoch kolegów. Jeden do 125d włożył supersprint, a drugi jakiś customowy w SSGarage

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli ktoś ma mpakiet to mam do sprzedania dyfuzor pod dwururkę.
Opublikowano
Jeżeli ktoś ma normalny zderzak pod pojedynczy wydech, a chciałby zamontować podwójny. To jakie są kroki? Trzeba przyciąć zderzak i wstawić jakieś maskowanie? Założyć nową końcówkę i tyle? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo przerabiać? :? Ma ktoś jakieś foty jak to wygląda po przeróbce dla tradycyjnego zderzaka z jedną końcówką? :cool2:
Opublikowano

Jeśli masz

BMW F20 przedliftowe w M PAKIECIE i masz pojedynczą rurę a chesz mieć

DWURURKĘ - kupujesz blende tylnego zderzaka w aso za ok 400zł sciagasz te co masz, zakladasz nowa, montujesz koncowke podwojna i dziala / alternatywnie bez zmiany blendy wycinasz nie wiem diaxem, czy czyms, montujesz maskownice i gra

M135i LOOK - kupujesz bledne tylnego zderzaka w ASO za ok 400zł, wymieniasz, demontujesz tlumik i montujesz tlumik customowy / supersprint / lub same rury. Wycięcia są inaczej. czytaj jak zamontujess blende z m135i majac jeszcze stary pojednyczy tlumik to nie bedzie tak ze z lwej masz rure a z prawej wyciecie na rure bo przy pojedynczym wydechu rura jest bardziej do zewnatrz wiec nie wejdzie w dziure z m135i

jak nie ma m pakeitu, nie wiem nie wypowiem sie - na pewno da sie zrobic opcje wycinanie i maskownica

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A tą maskownice gdzie można dostać bo na allegro nie widze a też mam pojedynczy wydech na zwykłym zderzaku i nie wygląda ciekawie. Jakiś szblon na to jest do wycięcia na dwururke?
Opublikowano
nie wiem czy jest szablon ale zakładam optymistycznie że maskownica jest wlasnie po to, że jak wytniesz na Janusza (czytaj krzywo) to ona wlasnie jest do zakrycia tych niedoskonałości
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Chyba najlepiej to okleić sobie linię ciecia taśmą klejąca malarską (ta żółta), na taśmie wrysować linię cięcia.

cięcia dokonać dremelkiem bądź podobnym multinarzędziem. Następnie pozbyć się zadziorów papierem ściernym.

Ważne żeby zachować linię z niewielką odchyłką, bo ta blenda i tak ci przykryje cała krawędź i nie będzie widać czy to laserowo przycięte czy nie.

Aha lepeij to zrobić na mniejszych obrotach multinarzędzia tak, aby cieło a nie topiło plastik.

Opublikowano
Tak chce zrobic jak mowisz , tylko najbardziej sie obawiam tego ze moze topic troche plastik. Jutro jeszcze podjade do tych co kleja zderzaki , moze oni maja jakas inna metode
Opublikowano

Tak jak ci napisałem na mniejszych obrotach nie będzie topić. Z reszta zacznij ciąć to sobie będziesz regulował obroty i zobaczysz jak się to zachowuje. A niewielkie niedoskonałości i tak przykryje ci blenda.

Narożniki proponuje ci zrobić poprzez owiercenie normalnie wiertarką. I wtedy do otworów w narożach dojeżdżasz dremelkiem.

Tu masz jak będzie wyglądać gdy są za duże obroty i się topi plastik - generalnie te gluty zerwiesz i też blenda przykryje, ale lepiej na niższych obrotach.

Ja ciąłem multiszlifierką tapicerkę pod rolety i dało radę, a tam naprawdę był mały margines błędu, bo roletka zachodzi na tapicerkę jakieś 2-3 mm. Poza tym ta derma czy cholera wie co na drzwiach (bo to chyba nie skóra) raczej bardziej się pali niż plastik. Tak więc tylko wolniejsze obroty.

Opublikowano
Zrobione zwyklym flexem z tarcza i to dosc precyzyjnie ze nie musze zakladac oslonki na zderzak :norty: , mini szlifierka wgl nie chciala ciac zderzaka mimo ze mialem dedykowana koncowke do plastiku
Opublikowano

witam.... jakby ktoś chciał to mam do sprzedania osłonkę do zderzaka z pakietu performance (maskownicę) pod dwururkę..

jeśli są zainteresowani to proszę na priv