Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie. Koledzy potrzebuję porównać parametry pracy pompy paliwa, posiadam potrzebny przyrząd. Mam od jakiegoś czasu problem z odpalaniem i naprawdę wszystko co możliwe już sprawdziłem, przeglądałem fora, radziłem się w ASO i u nieautoryzowanych mechaników BMW. Ile osób tyle opinii. jedyne co mi przychodzi do głowy po porównanie pracy pompy. Jestem z Bytomia, proszę o kontakt z kimś kto ma taki silnik i mieszka powiedzmy w promieniu 30km. Pozdrawiam
Opublikowano

Nie wiem co chcesz porównywać pomiędzy pompami ale w swojej możesz sprawdzić wydajność , jak ją podłączysz bezpośrednio pod aku to Ci powinna w ciągu minuty przelać co najmniej 2 litry paliwa.

Ciśnienie, jak kluczyk przekręcisz w pozycję zapłonu to po 1-2 sekundach ciśnienie 3-3,5 bara.

posiadam potrzebny przyrząd

Co to przyrząd ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Przyrząd to ciśnieniomierz który się montuje na listwie w miejscu do tego przeznaczonym. Ciśnienie mam książkowe 3 atm. Chodzi o czas jaki pracuje pompa po przekręceniu kluczyka, do jakiej wartości wtedy wzrasta ciśnienie i jak długo się utrzymuje, jeżeli wogóle. Chodzi mi o twarde fakty a nie dywagacje.
Opublikowano
Czy jest w stanie mi ktoś odpowiedzieć jak długo pracuje pompa po przekręceniu kluczyka, do jakiej wartości wtedy wzrasta ciśnienie i jak długo się utrzymuje?
Opublikowano

Nikt się nie wychyla z odpowiedzią aby nie być oskarżony o dywagacje.

Chodzi mi o twarde fakty a nie dywagacje.

Ps. DYWAGACJE to : MÓWIENIE NIE NA TEMAT, OD RZECZY. Słowo pochodzi z łaciny. Divagatio znaczy BŁĄDZENIE

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
"DYWAGACJE to : MÓWIENIE NIE NA TEMAT, OD RZECZY. Słowo pochodzi z łaciny. Divagatio znaczy BŁĄDZENIE" Dokładnie tak, masz rację! Dlatego w następnym poście użyłem zwrotu o "TRZEPANIU PIANU" aby być zrozumiałym- niestety. A wystarczy ze zrozumieniem czytać posty.