Skocz do zawartości

[E46 323Ci] Piszczenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam ogromny problem z wydobywającym się z pod maski dziwnym piszczeniem. Występuje tylko po rozgrzaniu silnika na minimalnych obrotach (poniżej 1000). Skrzynia automatyczna, gdy jest w pozycji P to dźwięk jak na filmiku który załączyłem, a gdy na D lub R to dźwięk strasznie się nasila. Wymieniłem już pasek, rolkę napinacza, pompy wody i wspomagania oraz alternator. Nie mam już pomysłu. Osłuchany przez kilka osób i zgodnie stwierdziliśmy, że dźwięk wydobywa się z prawej strony silnika jakby pod kolektorem. Nie odczuwam jakiś problemów podczas jazdy przez to ale dźwięk jest tak denerwujący że żadna przyjemność z jazdy.. szczególnie jak się stoi na czerwonym a z pod maski grzędzi jakby miał się zaraz posypać.... :oops:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie wisko przypadkiem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Pierwsza myśl zawsze najlepsza jak to mówią, czyli napinacz... Niestety po nr na realoem dostałem nowy napinacz ale do klimy więc przełożyłem tylko nową rolkę do starego napinacza, a przyczyną był sam napinacz.