Skocz do zawartości

BMW 520 i, kontrolka EML i dlawienie sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze swoja BMW, zaczelo sie od tego jak wskazowka od paliwa zatrzymala mi sie na 15l i prawdopodobne zabraklo paliwa. Pozniej dolalem paliwa ale probojac przyspieszac samochod jakby sie dlawil i swiecila caly czas kontrolka EML, wgl powyzej 2,5 tys obrotow nie chcial przypieszac, wrocilem do domu, samochod chwile postal poszedlem zapalilem go jeszcze raz i wszystko bylo ok, lecz po przejechaniu kilkunastu km, znow ten sam problem eml i zaczal sie dlawic jak by jakies lewe powietrze ciagnal, wczesniej wszystko bylo ok, z kuzynem podlaczylismy pod komputer , taki zwykly podstawowy program na androida i pokazal bledy nr P0120 - Przepustnica/ czujnik polozenia pedalu/ przelacznik A - usterka. P0101 czujnik masowego lub objetosciowego przeplywu powietrza - sygnal poza zakresem/ wydajnosc i P1622 ale niestety opis niedostepny. Mam BMW 520i 99 rocznik, moze ktos powiedziec co moze jej dolegac?? Z gory dziekuje :)
Opublikowano
Ogolnie ja nie wiem czy wtedy mi akurat paliwa zabraklo, jechalem i nagle zaczela sie dlawic wiec myslalem ze to paliwa braklo, ogolnie samochod nie zgasl czy cos, wtedy zapalil sie eml akurat, paliwo bylo moim podejrzeniem ale ze wskaznik zle pokazuje to bylo moje takie przypuszczenie ze braklo.