Skocz do zawartości

[320d] test przelewowy - interpretacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem tu nowy, także witam wszystkich :)

Do rzeczy, patrząc na test przelewowy w linku mam pytanie. Czy ten jeden wtryskiwacz który nalał więcej niż pozostałe trzy, odbiega mocno od normy? (pudelko jest troche nie równe ale widać po odległości od przykrywki) Pytam bo podczas zwiększania obrotów słychać jakby stukot/klekotanie (adekwatne do zwiększania obrotów), widać czarną chmurę wciskając gaz mocniej (szczególnie na 2) i wydaje mi się że auto nie jedzie tak jak powinno na niższych obrotach.

http://www.tinypic.pl/n2hh7xaeqeoy

Pozdrawiam

Edytowane przez Martin1095
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przelewy ok, bardzo małe różnice. Potrzebne są korekcje na rozgrzanym silniku żeby ocenić stan wtryskiwaczy. Spróbuj odpiąć podciśnienie od egr i zaślep wężyk śrubką, możliwe, że masz problem z egr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zapomniałem napisać, wężyk od EGR zaślepiłem, nic nie zmieniło. Dalej klepie/stuka od dolu obrotów a jak pomału idę z zwiększeniem to tak przy 1500 rpm wejdzie w mała krótką wibrację i jak przekrocze to już tylko klepie zwiększając tempo. Poduszki (4) wymieniłem ale wiem, że też turbo mocno gwiżdże, ale jak odłączam podciśnienie od turbo to gwizd znika a klepać dalej klepie ;/