Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-lift-salon-polska-pierwszy-wl-bezwypadek-serwis-stan-idealny-ID6yRHSf.html#7e261c7e95

nr VIN : WBAPN11030A258010

nr tel : 502759111

Auto w ogłoszeniu ma 182 000 km

Na liczniku ma 192 000 km

Ostatni zarejestrowany przebieg (historiapojazdu.gov.pl) : 267902 w 2016 roku. Patrząc na historię - zdjęte równo 100 000 km

Piszę jako ostrzeżenie, żeby nikt bez sensu nie planował sobie wyjazdu. Bieda wersja, ale cena atrakcyjna mogłaby kogoś skusić. Handlarz oczywiście nic nie wie, auto od kumpla :lol:

Opublikowano

Najgorsze że i tak ktoś przyjedzie i kupi jak nie sprawdzi, ciekawe gdzie jest

ta kompletna dokumentacja skoro samochód ją posiada potwierdzająca taki przebieg.

Sprzedający podał Ci tablice rejestracyjne przez telefon żebyś mógł sprawdzić przebieg czy byłeś oglądać?

Vehicle Identification Number WBAPN11030A258010

Type PN11

Model 318d Ul - EUR

Development Code E90 (MUE)

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine N47

Displacement 2.00

Power 105

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Schwarz 2 - 668

Upholstery Stoff Vertex/beige - EBB4

Production Plant MUNICH

Production Date 2009-04-06

Standard Equipment

321 Exterior Parts In Body Color Exterieurumfaenge In Wagenfarbe

4CG Int.strip Satinsilver Int.leisten Satinsilber Matt

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

Options

1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge

1CB Co2 Content Co2 Umfang

1CC Automatic Start/stop Function Auto Start Stop Funktion

1CD Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration

230 Eu Specific Additional Equipment Eu Spezifische Zusatzumfaenge

258 Runflat Tyres Bereifung Mit Notlaufeigenschaften

302 Alarm System Alarmanlage

4AE Armrest Front Retractable Armauflage Vorne Verschiebbar

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

441 Smokers Package Raucherpaket

465 Through-load System Durchladesystem

507 Park Distance Control (pdc), Rear Park Distance Control (pdc), Hinten

521 Rain Sensor Regensensor

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung

663 Radio Bmw Professional Radio Bmw Professional

698 Area-code 2 Area-code 2

7RS Comfort Package Comfort Paket

8SP Cop Control Cop Steuerung

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-lift-salon-polska-pierwszy-wl-bezwypadek-serwis-stan-idealny-ID6yRHSf.html#7e261c7e95

nr VIN : WBAPN11030A258010

nr tel : 502759111

Auto w ogłoszeniu ma 182 000 km

Na liczniku ma 192 000 km

Ostatni zarejestrowany przebieg (historiapojazdu.gov.pl) : 267902 w 2016 roku. Patrząc na historię - zdjęte równo 100 000 km

Piszę jako ostrzeżenie, żeby nikt bez sensu nie planował sobie wyjazdu. Bieda wersja, ale cena atrakcyjna mogłaby kogoś skusić. Handlarz oczywiście nic nie wie, auto od kumpla :lol:

VIN: WBAPN11030A258010

BMW E90 LCi 318d 143KM 2009 rok.

Sprzedający na oto_pl:

"Kocuro"

Żelazowa Wola (Mazowieckie)

tel. 502-759-111 ; 502759111

zrzut z oto_pl z dnia 2017-04-23

fe705d311bba.jpg

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Byłem na miejscu ale spodziewałem się wtopy. Nie bez powodu nie ma VINu w ogłoszeniu ;) Dokumentacja jest tak kompletna, że książka do 100tkm prowadzona, dalej nic :) Wrzucam z tego powodu, że to chamskie i jawne oszustwo i mam nadzieję, że kupujący wstukają VIN w google - wtedy od razu temat wyskoczy :]

Do opisu mogę również dorzucić, że szyba jest do wymiany (specyficzne uszkodzenie idealnie w polu widzenia wielkości monety 5 zł), przedni zderzak raczej też, bo był delikatnie uderzony i nie leży tak jak powinien, ma też połamaną kratkę. Rozrządu nie słychać, dwumasy też, ogólnie silnik pracuje bardzo ładnie. Wewnątrz tylko fotel kierowcy, który ma dziurę w lewej części oparcia zdradza przebieg samochodu. Poza tym niestety można się nabrać.

Co ciekawe - handlarz oczywiście nic nie wie o cofniętym zegarze, "kumpel go wych****". Najpierw powiedział, że zadzwoni przy nas, po czym po mojej sugestii żeby zadzwonił, stwierdził że on to później załatwi. Nie minęła minuta i padła propozycja negocjacji ceny, która wstępnie była sztywna :lol:

Opublikowano
Szukanie poliftowej e90 z polskiego salonu poniżej 30tys zł, to jeszcze głupszy pomysł niż cofanie licznika w aucie z polskiego salonu (posiadajacego dokumentacje w historiapojazdu.gov.pl) :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
Tak jak mówię, traktowane raczej rekreacyjnie. Faktem jest, że auto jest bidulka (do tego felerna konfiguracja z jasnym welurem, który jest raczej ciężko sprzedawalny), co jakoś tam cenę tłumaczy ;) Niemniej jednak warto zauważyć, że nie zawsze cena koreluje z "jakością". A - kupujący od razu przez telefon mówi, że będzie zaniżał fakturę do 20kzł, więc powodzenia w odzyskiwaniu kasy dla przyszłego nabywcy :cool2:
Opublikowano
konfiguracja z jasnym wnetrzem nie dla kazdego jest minusem gdyz nie kazdy jezdzi w gumiakach po wsi wiec usprawiedliwianie nie ma sensu. mnie bardziej zastanawia jak uzytkownicy forum BMW, posiadaajacy jakas tam wiedze na temat rynku w PL , jezdza i ogladaja takie autka w promocyjnych cenach sadzac ze to moze przez kolor srodka.
Opublikowano

Piszę jako ostrzeżenie, żeby nikt bez sensu nie planował sobie wyjazdu. Bieda wersja, ale cena atrakcyjna mogłaby kogoś skusić. Handlarz oczywiście nic nie wie, auto od kumpla

Poinformowałeś kolesia iż jest wpis w CEPiK z tym przebiegiem :?:

Jeśli tak to w tym momencie gość wie, że przebieg samochodu jest inny niż przez niego podawany ( a mimo to sprzedaje cały czas po korekcie ) - tak więc auto może stanowić dowód w sprawie - parking policyjny do momentu wyjaśnienia.

Opublikowano

Moje doświadczenia są takie, że auta z jasnym WELUROWYM (czytamy ze zrozumieniem) wnętrzem są ciężkie do sprzedania. Co do gumiaków i wsi to pominę, nie lubię stereotypów, ani lakonicznych opinii, w dodatku średnio związanych z tematem. Co do samych cen zakupu - zależy kto jakie ma źródło :wink:

Człowieka oczywiście poinformowałem, pokazałem całą historię. Behawiorystą nie jestem, ale moim zdaniem doskonale wiedział o przekręcie. Wiem też, że przebiegu nie zmieni, tablic nie ujawnia, vinu nie ujawnia, będzie czekał na kogoś kto nie sprawdzi historii. Z tego też względu robię ten temat, bo mam nadzieję, że komuś pomogę ominąć minę.

I proszę nie pisać, że to jest normalny przebieg - tak, wiem, nie trzeba mi tego tłumaczyć, wiem że auto osobowe z tego rocznika może mieć spokojnie 1 000 000 km przejechane, takie przypadki rzadko, ale też się zdarzają. Chodzi mi o zwykłe oszustwo, które trzeba tępić.

Opublikowano

Dokładnie tak, to ile ktoś najechał ma ogromne znaczenie co do ceny i sprzedający dobrze o tym wie,

stąd kręci licznik. I takie zachowania należy piętnować a nie tłumaczyć że to jest "normalny przebieg" - skoro

taki normalny to po co kręcił? Dla pieniędzy.

Dla mnie taka dwukolorowa deska np nie wygląda zachęcająco. O ile jasne same fotele, kanapa, boczki to spoko.

Przekazałeś mu informacje, ogłoszenia nie zmienił więc nadal będzie wciskał ten sam kit.