Skocz do zawartości

Bmw e46 318 m43 przy dodawaniu i odejmowaniu gazu mocny stuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest to mój pierwszy post na forum także jeżeli zrobię coś nie tak proszę o wyrozumiałość ;)

Ostatnio stałem się posiadaczem bmw e46 silnik 1.9 benzyna gaz, podczas zakupu wiedziałem że parę rzeczy będzie do zrobienia, opiszę problem bo przyczyny mogą mieć związek.

Luz na lewarku zmiany biegów, wypada bieg wsteczny i wtedy słychać mocne uderzenie w podłogę pojazdu, biegi potrafią zgrzytnac, podczas dodania gazu stuk i po odpuszczeniu gazu również, wjechalem na kanał znajomy z wcisnietym hamulcem delikatnie ruszał w miejscu stuk ewidentnie dochodzi w okolicy skrzyni biegów przy przeglubie elastycznym walu ale nie wygląda on na uszkodzony czytałem że podczas uszkodzenia często jest porwany, od czego zaczynać działania? Jest to moje pierwsze bmw uczę się na mechanika ale mistrzem narazie nie jestem :roll:

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Opublikowano
Sprawdziłeś poduszki ? a zresztą wszystko należy sprawdzić bo na jednym, się nie kończy

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.