Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam cabrio e46 2.2 170 km i lewy przedni hamulec jest zaciśnięty ( wina tłoczka bodajże ) ale zastanawiam się czy z innych e46 np. 2.0d zaciski hamulcowe będą pasowały do mojej ?
Opublikowano
Bo dość dużo znalazłem używanych w tej samej cenie , i nie jestem pewny czy mój się odpowietrzy jeżeli nie to nie będzie sensu regeneracji ( chyba ) i stad pytanie czy z innych pasuje czy nie :D Chociaż w sumie teraz się mocno zastanowię czy kupić używkę czy próbować go regenerować :D
Opublikowano
Według mnie kupowanie pracujących części używanych to zły pomysł. Tym bardziej, że możesz właśnie zregenerować tłoczek. A to czy się da odpowietrzyć to sprawdź wcześniej. Chociaż jak popsikasz dobrze środkiem penetrującym to odpowietrznik powinien się odkręcić a jak nie to go podgrzać :) A to czy zaciski pasują to możesz sprawdzić po vin w katalogach bmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasują wszystkie zaciski poza 330i/d, reszta jest taka sama. Jak przedmówcy polecam kupić zestaw regeneracyjny, zdecydowanie pewniejsze rozwiązanie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja też jestem za zestawem naprawczym. Używka może być zapieczona bo długo nie używana.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Rowniez polecam. Dwa zestawy naprawcze bez tloczkow wyszly mnie chyba 25zl. Porzadne czyszczenie, nasmarowanie i zlozenie ze szczegolna uwaga na dobre osadzenie gumki ochronnej na tloczek i zacisk smiga jak fabryka. Potem wedle uznania pomalowac i jest to samo co regeneracja albo inny zacisk za ulamek kwoty.