Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z ringiem i kierunkiem w prawej przedniej lampie. Żarówki wszystkie dobre, lampy z ringami dokładane, oryginalne, LCM naprawiany gdzieś półtora roku temu. Ring nie świeci, kierunek nie świeci i kierunek boczny prawy na błotniku świeci cały czas. Kostki przy tej lampie od kierunku i postojówek nie mają przejściówek tylko są poskręcane kabelkami (w lewej lampie są przejściówki). Przy dokładaniu lamp miałem podobny problem ale przeruszałem kabelkami wtyczkami i było dobrze aż do tej pory. Teraz niestety to nie pomogło.

Z góry dzięki za pomoc i wesołych świąt :D

Opublikowano
Czy prąd do żarówek dochodzi to nie wiem bo niestety nie wiem bo nie mam miernika ani próbówki żeby to sprawdzić. Czy naprawa LCM zawsze polega na wymianie tego samego tranzystora BTS ? Wcześniej naprawiałem LCM przez światło długie (cały czas świciło nawet po wyjęciu kluczyków)
Opublikowano

Witam, podlączam się pod wątek, niestety nie przynoszę ze sobą odpowiedzi, lecz więcej pytań.

U mnie podobnie kierunki migają szybciej (ponoć w ustawieniach mam włączone kierunki w lusterkach a w moim wyposażeniu ich nie ma)

światła do jazdy dziennej (ringi przestały i świecić całkiem).

Próbowałem się za to zabrać kabelkiem z aukcji:

http://allegro.pl/interfejs-bmw-k-d-can-inpa-dis-full-serwis-96-14-i5017581837.html

ale nie da się połączyć z komputerem samochodu.

Mój model to e92 325d 2011 wersja lift.

Jest ktoś chętny pomóc ?

Opublikowano

Przewalając tony takich tematów na forach, można założyć że to wina lcm. (mi tez czasami szybko kierunki mrugają, więc będę się musiał za niego zabrać).

Jeśli chodzi o kabelki, to chyba sensownie kupić dwa: do inpy oraz do pasoft-a

Opublikowano
Mój problem rozwiązany. Winowajcą był brak masy. Wystarczyło odkręcić nakrętkę, wyczyścić i dla pewności psiknąć contact sprayem :)