Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko czy zmieniał ktoś obudowy xenonów ale używając do tego obudowy ze standardowej lampy(anglika) wiem że na pewno brakuje tam otworu na przewód od przetwornicy ale to można dowiercić chodzi mi bardziej o środek samej tej obudowy czy są wszystkie mocowania do wkładu xenonowego, ktoś robił taki myk może. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Opublikowano
Mam rozklejony halogen od wersji europejskiej, więc sprawdzę w wolnej chwili co i jak. Z otworem to nie problem:)
Opublikowano

Miejsce na zapłonnik:

3851abc2e15d0c2dmed.jpg

Zdjęcie uchwytu odbłyśnika:

8288f96abccd2fb7med.jpg

Miejsce na moduł:

f259ebc058638848med.jpg

Tylne część lampy, tutaj trzeba zastosować panel z xenonu, bo ten z halogenu jest inny. Oczywiście jest to część wymienna/zamienna.

30e24e373535bca9med.jpg

Uchwyt na uszczelkę maski:

b622f005c364e84bmed.jpg

Miejsce na spryskiwacz xenonu:

4f7d06987b1f0903med.jpg

Do sklejenia lampy użyj butylu w tubie np. Sika K127Y. Klosze są takie same. Problemem jest rozklejenie lampy. Zaczepy klosza najprawdopodobniej połamiesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zaślepka ma uszy, które trzymają się dysz spryskiwacza. Zaślepka zderzaka jest złożona jakby z dwóch części. Nie wiem jak są połączone.