Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jaka powinno być wskazanie temperatury paliwa? U mnie zaraz po odpaleniu pokazuje 17 stopni i podczas jazdy nic się nie zmienia. Możliwe, że to wina czujnika czy po prostu tak ma być?
Opublikowano
Przecież to temperatura paliwa. Jak parkujesz w garażu to tak powinno być bo na dworze teraz ok 4st. Jak coś ogrzeje zbiornik paliwa do innej temperatury to i paliwo się podgrzeje. Dlaczego się nie zmienia? Ciężko zmienić temperaturę 50-60 litrów płynu i to trochę jeszcze odizolowanego od otoczenia.
Opublikowano
czujnik jest przy pompie wysokiego ciśnienia, a przed filtrem paliwa jest podgrzewacz , dlatego myślę, ze temperatura powinna do jakiejs wartości rosnąć. Temperatura paliwa ma wpływ na dawkę, dlatego może złe odczyty mogą wpływać na nieprawidłową prace silnika. Pytam bo nie wiem jak ta temperatura powinna się zachowywać.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Podpowie ktos jaka temperarure paliwa (diesel) pokazuje Wam np. BimmerTool? Bo nie wiem czy podgrzewacz nie jest walniety.
[2008 325d LCI E90]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

to samo pytanie

u mnie pokazuje 13 stopni wczoraj przy - 4

ale nie podoba mi się praca silnika

jaka jest u was temperatura paliwa ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie dzis przy 5C na dworze temperatura paliwa na rozgrzanym silniku byla 30C.

A chyba mam walniety podgrzewacz, bo raz wyskoczyl mi blad, pozniej zniknal i pojawil sie blad filtra. Wymienilem na nowy, ale blad nadal wraca. Wiec to chyba podgrzewacz. Ale w sumie to sam nie wiem :)

[2008 325d LCI E90]